Президентът: България се утвърждава като фактор на Балканите и в ЕС

  • 06 февруари 2023 23:02

  • 1046
  • 12
Президентът: България се утвърждава като фактор на Балканите и в ЕС
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

България се превърна във фактор на Балканите и Европа чрез партньорствата, укрепващи нашата икономическа и енергийна сигурност, които са в интерес на съседните ни държави, партньори и съюзници в ЕС и НАТО. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на форума „The World Ahead 2023”, организиран в София от изданието „The Economist“, който събра представители на бизнеса и институциите. Държавният глава участва в панел, посветен на стратегическото развитие на икономиката и енергетиката през 2022-2023г., съобщават от пресцентъра на държавния глава.

Президентът заяви, че въпреки кризата данните от миналата година показват подем на българската икономика, както от гледна точка на брутния вътрешен продукт, но особено по отношение на ръста на износа. Държавният глава посочи, че се променя и структурата на индустрията ни – от износ основно на суровини към експорт на повече продукти с висока добавена стойност. „България  има реален ръст на индустриалното производство“, заяви още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, като добави, че във все повече региони у нас се откриват модерни индустриални бази. 

Румен Радев: Бъдещето принадлежи на страните, които задават тенденциите за развитие на науката и икономиката

Политиките, предприети през миналата година от служебното правителство за овладяване цената на енергоресурсите и гарантирането на доставките им, е създало предсказуемост на бизнеса. Това е най-добрият начин икономиката да се развива, това е причината за нарасналия икономически интерес към България, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Президентът посочи, че служебното правителство „не се меси, не притиска и не изнудва бизнеса“, което, по думите му, е допринесло за повишаване на икономическата свобода в страната. „Без значение дали едно правителство е редовно или служебно, то трябва изцяло да работи за благото на българското общество и в подкрепа на бизнеса“, каза още президентът.

Като предизвикателство в средносрочен план пред икономиката ни държавният глава изтъкна предприемането на мерки за овладяване на инфлацията, тъй като тя води до задълбочаващо се социално разслоение. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отбеляза като проблем в дългосрочен план демографията. „Икономиката се превръща в заложник на демографията в България“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и отбеляза необходимостта от повече усилия за намаляване на регионалните дисбаланси, както и за развитие на професионалното образование.

Като друг проблем в средносрочен план Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на открои  „невъзможността или нежеланието на българския парламент да приема законите, които ни водят към реална, задълбочаваща се европейска интеграция“, както и липсата на редовно правителство с ясна стратегия за реформи за подобряване на средата за бизнеса.

 

Мая Йорданова
1046 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
????

2023.02.07 | 05:13

7
Какъв "фактор" бе,Г-н ПРЕЗИДЕНТ с това КРИЕНЕ,ЗАМАЗВАНЕ на КОРУПЦИЯТА по ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ и БЯГАНЕ от СЪДЕБНАТА РЕФОРМА ?!?!?! КЪДЕ Ви е ЮМРУКА Г-н ПРЕЗИДЕНТ ?! КЪДЕ ????
XA XA XA

2023.02.07 | 07:41

12
ЮМРУКА Е В ДЖОБА .........
ДА ДА

2023.02.07 | 07:40

11
Ние първи признахме и Македония – и кво ?

2023.02.07 | 07:29

10
По- смешен виц скоро не бях чел..хаха. Тоя радефф съвсем изтрещя, тези тъпотии да ги разправя на баба си,
Новина от Каскета

2023.02.07 | 06:16

9
Софийска градска прокypатура ... прекрати ... наказателно производство ... П. У(зунов) и П. Б(обоков). Делото е образувано на 18.06.2020 г. по отделени материали от досъдебно производство на Специализирана прокypатура и е водено за престъпление по чл. 321, ал. 6 от НК. В хода на разследването в качеството на обвиняеми са били привлечени П. Б. и П. У. - за престъпен сговор (чл. 321, ал. 6 от НК) и за престъпления по служба (чл. 282, ал. 2 от НК). От събраните при условията и по реда на НПК доказателства е било установено, че деянията не съставляват престъпления.
Емѝ...

2023.02.07 | 05:59

8
Недоразумение някакво.
Ъуио

2023.02.07 | 04:05

6
Мунчови размисли.

2023.02.07 | 02:43

5
Дебил
о да

2023.02.07 | 01:39

4
ФАКТОР НА ПУТИН ЛИ Е КРАДЕВ ?

2023.02.07 | 00:08

3
Капут недоклатен говноядски. Без теб и червените предатели да сега да сме на нивото на Полша и балтийските републики. Трябва да те съдим за национално предателство.
Българин

2023.02.06 | 23:29

2
Фатмак. Нас не ни броят за хора тука бе, ти говориш че сме били фактор.

Добави коментар

Водещи новини