Румен Радев: Бъдещето принадлежи на страните, които задават тенденциите за развитие на науката и икономиката

  • 06 февруари 2023 20:37

  • 523
  • 5
Румен Радев: Бъдещето принадлежи на страните, които задават тенденциите за развитие на науката и икономиката
© Президентство
Слушай новината Слушай новината

Бъдещето принадлежи на страните, които задават тенденциите за развитие на науката и икономиката. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на при посещението си днес в една от най-бързоразвиващите се компании в сферата на наносателитните технологии и услуги EnduroSat, чиято инженерна и производствена инфраструктура е базирана в София.

Държавният глава се запозна с последните достижения и бъдещите проекти на компанията и открои значението на дейността й за развитие на бизнес средата у нас, в сферата на образование и развитието на космически технологии.

Румен Радев ще е гост и лектор на икономически форум

По време на посещението президентът Радев разгледа новата лаборатория за асемблиране и тестове на сателитни системи. Пред държавния глава беше представена концепция за създаване на ново поколение сателитна констелация, чийто потенциал за наблюдение на земната повърхност в реално време няма аналог в региона, а цялата инфраструктура може да бъде произведена в България.

Президентът поздрави компанията за образователната ѝ програма Space Challenges, както и за плановете за създаването на университет по космически науки и роботика в България.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
523 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Новина от Каскета

2023.02.07 | 06:17

5
Софийска градска прокypатура ... прекрати ... наказателно производство ... срещу П. У(зунов) и П. Б(обоков). Делото е образувано на 18.06.2020 г. по отделени материали от досъдебно производство на Специализирана прокypатура и е водено за престъпление по чл. 321, ал. 6 от НК. В хода на разследването в качеството на обвиняеми са били привлечени П. Б. и П. У. - за престъпен сговор (чл. 321, ал. 6 от НК) и за престъпления по служба (чл. 282, ал. 2 от НК). От събраните при условията и по реда на НПК доказателства е било установено, че деянията не съставляват престъпления.
Защо?!

2023.02.06 | 21:37

4
Защо не преназначи проф. Минеков бе, селяндурино от Славяново?! Защо? Защо подложи задника си и на сарайския милиардер?! Защото и той е кремълски лакей като теб нали?! Защо никой не знае какво се товари и разтоварва от частното му пристанище, обслужващо единствено Кремъл, защо? Защо остави Народния театър в мръсните ръце на твоя и на сикаджийския ти ортак султан?! Къде скри юмрука бе, фатмако? Или вече той изигра коварната си роля, написана по кремълски сценарий?! така е, нали?! И след като прие сарайските ибрикчии от театъра, защо не приемеш и защитниците на Морфов?! Защото ще се напикаеш от страх, нали?!
????

2023.02.06 | 21:11

3
Каква НАУКА?! Каква ИКОНОМИКА?! С тази ПРИКРИВАНА КОРУПЦИЯ по ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ на ВЛАСТТА ,Г-н ПРЕЗИДЕНТ???? КЪДЕ е ЮМРУКЪТ Ви???? ЮМРУКЪТ Ви ,КЪДЕ е????

2023.02.06 | 20:59

2
ВЪЪЙ ,ТВА НАШИЯ КАУНЬ ПОЧНА МНОГО ДА СЕ ОТКРЕХВА , ЖЪ ВЗЕМЕ ДА ПОЛУЧИ СЮРГЮН.
напразно!

2023.02.06 | 20:55

1
Слугата на Путин вече се чуди къде да завлече задника си, за да повдигне поне малко главоломно падощия му рейтинг! Напразно бе, Фатмако!

Добави коментар

Водещи новини