Кристиян Шкварек: Трябва да използваме преговорите за ЕС, за да демонтираме антибългарската държава в РСМ

  • 06 февруари 2023 18:12

  • 792
  • 4
Кристиян Шкварек: Трябва да използваме преговорите за ЕС, за да демонтираме антибългарската държава в РСМ
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Неизбежно е това да се случва, защото отношенията между България и Република Северна Македония са отношения с нулев резултат, тъй като едната държава е основана върху машина, която е създадена с цел да отхвърля нашата идентичност и тя не може да функционира по друг начин. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ историкът и международен анализатор Кристиян Шкварек по повод недопуснатите българи за почитането на 151.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1235

По думите му европейските институции не реагират по никакъв начин на страната на България при изпращаните сигнали от наши евродепутати за нарушения спрямо македонски българи в РСМ.

Това е така, защото преди няколко години РСМ отдели около 80 млн. долара на година за лобиране пред Европа, което да защитава тяхната гледна точка. Лобира се пред европейските институции и пред западни медии. РСМ прави каквото е нужно в международен план, за да отстои своята позиция, а България не го прави, подчерта Шкварек.

МВнР: Днешното отношение на управляващите в РСМ спрямо българския народ и Република България е недопустимо

Можем да използваме преговорния процес, там има 36 глави, по които ние можем да наложим вето. Заплахата е да не се отпуснем и да пуснем РСМ в Европейския съюз в името на някакво добросъседство. Трябва да използваме тези 36 глави, за да демонтираме антибългарската държава в РСМ. Трябва да се промени структурата на тяхната държава, за да може тя да бъде съседка на държава член Европейския съюз като България.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
792 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Анал лизатор с небългарски име

2023.02.06 | 18:21

1
Чий го лиже този?
МВРО

2023.02.06 | 18:22

2
Лиже го на свинята Каракачанов, който унищожи отношенията с камерата, за да може да им продава паспорти. Демек рашистка платена марионетка.

2023.02.06 | 19:15

3
Вън от ЕС! Вън от еврото! Долу гейщината!

2023.02.06 | 19:20

4
Не на еврото! България е с ВЪЗРАЖДАНЕ!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини