Демерджиев с последна информация за пострадалия при земетресенията в Турция българин

  • 06 февруари 2023 18:47

  • 2702
  • 3
Демерджиев с последна информация за пострадалия при земетресенията в Турция българин
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" е много добре структурирана и организирана. Имаме готовност да реагираме незабавно, ако ни застигне подобно бедствие.Това заяви в интервю за БНТ вътрешният министър Иван ДемерджиевИван ДемерджиевИван Демерджиев е адвокат с над 20 години опит.   Роден е през 1975 г. в Пловдив. През 2001 г..

Всичко по темата:
Земетресенията в Турция и Сирия 693

"Имаме данни за един пострадал българин, но тя все още не е потвърдена. Те поискаха спасители с 20 машини, 58 служители на дирекцията бяха заделени да заминат за Турция, те заминаха. Спасители от БЧК, заедно с пет обучени кучета, заминават тази вечер за Турция. Уведомили сме ги за палатки, хуманитарни стоки и материали. Всичко, което бъде поискано, имаме готовност да изпълним. Можем да разширим помощта си. Очакваме да разберем какви са нуждите на турската страна", добави той.

"Около 200 човека бяха блокирани на техните пунктове. Това са 200 човека, държани в т.нар. "ничия земя", които часове не са обработвани от граничните власти на РСМ. Причината - липса на политическа воля", коментира Демерджиев напрежението по границата на 4 февруари за честванията на Гоце Делчев.

Георгиев ("Възраждане") за ареста на границата с РСМ: След като казах, че съм народен представител, получих три удара в главата

Според него, желанието на Република Северна Македония да продължи по европейския и път, е само на думи, но не и на действия. 

Не сме спрели да подаваме ръка за помощ към политиците в РС Македония, обясни Демерджиев. И каза, че още миналата седмица е набелязал всички проблеми, които може да възникнат при помена към Гоце Делчев. За съжаление част от тях не били решени.

Предложих съвместно честване, но в деня стана ясно, че няма да е така, обясни още вицепремиерът. И каза, че е предната вечер е вечерял с македонския си колега. Не бил изненадан, че честванията не са общи. 

Тези посегателства срещу български културни клубове, езикът на омразата, побоят над Християн Пендиков ще се превърнат във вълна, ако не престанат, каза още Демерджиев. И обясни, че България не е пречка РСМ да влезе в ЕС.

Румен Радев се срещна с Християн Пендиков и обяви: Няма да търпим насилие над македонските българи и над своите граждани

В сряда Демерджиев ще се срещне и с Християн Пендиков. МВР ще му предложи защита, ако той реши да остане в България. Той получавал множество заплахи по интернет. Демерджиев ги предал на северномакедонските си колеги.

 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2702 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.02.06 | 20:31

1
Американската посланничка е ЗАПОВЯДАЛА да върнем посланника си в Македония и да им мълчим?! Ето кой буни злобата към нас . Украйнския сценарий е същия.
До 1

2023.02.06 | 21:25

3
И кво сега , РСМ искат ли ЕС или не , защото си мисля ,че си правят сами саботаж ?
Ива

2023.02.06 | 20:51

2
ТОЧНО ТАКА Е!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини