Алгафари: Механичното обединяване на ДБ и ПП не значи, че ще съберат повече гласове

  • 06 февруари 2023 11:56

  • 428
  • 3
Алгафари: Механичното обединяване на ДБ и ПП не значи, че ще съберат повече гласове
© Булфото (архив)

В последното НС видяхме, че е възможно да се направят мнозинства в различни варианти. Ако Нинова и Борисов спуснат на партиите си да се премахнат бариерите, това ще се случи. Не става дума за волята на избирателите, а за лидерите на партиите. Това каза за "Твоят ден" политическият PR Нидал Алгафари.

"Механичното обединяване на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и ПП не значи, че ще съберат повече гласове. ПП и ГЕРБ не се искат взаимно, проблемът е в натрупаната ненавист на лидерите. В един момент трябва да спрат с личното си его и да помислят как да се обединят около общи програми. Проблемът на ДБ не е съдебната реформа, а Иван Гешев. Не бива да се вторачват в него, той беше нарочен, защото един лидер на "Да, България" искаше да е на неговото място", отбеляза той.

Плевнелиев: ДБ спасява „Продължаваме промяната“

По темата с РСМ той смята, че има нещо, което се напряга безсмилено, за да се скараме с най-близките си - македонците. Голяма грешка е подклаждането на ескалацията и да се представя пред европейския свят като буре, което може да избухне", посочи Алгафари.

Политологът Георги Киряков смята, че преди е битувало схващането, че сме едно с Македония, а изведнъж започваме да спорим за революционери. А в спора няма нищо етническо, а само политическо и историческо.

Според него трябва да се събере доста по-дълъг период от време, например 2 години, за да се види промяна в политическия живот. "Няма приемственост, а и споровете след падането на Борисов, остават неразрешими. Така попадаме в ситуацията, че изборите са като предишните. При обединението си ДБ и ПП може да са първи на изборите, но това няма да им даде право да създадат мнозинство без участието на други партии. Говорим за ГЕРБ, БСП, "Български възход'', но това са партии, с които няма да искат да правят коалиции. Новото обединение не бива да си затваря вратите за ГЕРБ, могат да направят стабилно мнозинство с тях", коментира той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
428 3

Коментари 3

Добави коментар
Петър

2023.02.07 | 19:18

3
Демокатична България прибягаха до това обединение, защото иначе няма да влязат сами!

2023.02.06 | 14:18

2
Червения алгъзари пак се обади. Вие сте под чертата вече. Ще има да връщате пари на путьо май.
Красавец

2023.02.06 | 12:02

1
Мазен ,черен и с торбички няма изненада и в поколението

Добави коментар

Водещи новини