Христо Иванов: БСП се превръща в лошо копие на "Възраждане"

  • 05 февруари 2023 12:45

  • 1697
  • 32
Христо Иванов: БСП се превръща в лошо копие на "Възраждане"
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

С "Продължаваме промяната" се опитваме да отговорим на въпроса - какво ще се промени на следващите избори, за да не бъдат те още едно издание на същите избори. Важно е гражданите да видят, че в едната част на политическото пространство има формации, които могат да намират допирни точки въпреки различията. В този период има нарастваща фрагментация и отнякъде трябва да тръгне обратната тенденция. Искаме да въведем това нещо като нов политически факт. 

Това каза Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, съпредседател на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" в предаването "Неделя 150" по БНР. 

И допълни, че няма притеснение от участието на ДБ в една или в друга коалиция, защото става въпрос за генерации в демократична общност:  

"Знаем как да отстояваме идентичността си в отбор, който е по-голям от нас, как да налагаме дневен ред. Нямаме притеснения, че нашите избиратели няма да разберат усилията ни да решим проблема на България. Не сме се загубили за 30 години, няма да се загубим и за 30 напред", отбеляза Иванов. 

Според него ГЕРБ често се описват като евро-атлантическа формация, но когато стане дума за истинско движение в евро-атлантическа посока, реалността е друга. 

"По този начин стои въпросът с правосъдната реформа. ГЕРБ твърдят, че искат да я направят, но правят всичко възможно да я провалят. Винаги се намират оправдания от тяхна страна да не се случи това нещо. Заявките са едно, когато се стигне до действия – става друго", каза съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от". 

По думите му всеки бъдещ разговор между ДБ и други политически сили ще бъде на базата на конкретни действия и способност на съответните партии да ги доведат до резултат. "Разговорът ще бъде за конкретни цели. Интересуват ни конкретните пътища към бъдещето. Ще разговаряме за тях". 

Владислав Панев: Ако сме заедно, най-вероятно ДБ и ПП ще победят на изборите на 2 април

Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския изрази безпокойство, че БСП все по-плътно се приближава към "Възраждане" като позиции и определи това като проблем за българската политическа структура. "БСП се превръща в лошо копие на "Възраждане". 

По темата за РСМ той заяви, че липсва цялостна политика от страна на институциите, която да оказва дозирани степени на натиск върху властите в РСМ за определени действия и да се ангажира с позитивни послания на територията на РСМ. 

"Инструментариумът го има, но не се използва. България продължава да държи пръста си върху спусъка на въпроса - дали Македония ще преговаря, или не. Докато не бъде променена конституцията на РСМ, реални преговори няма да има... Имаме повече възможности за влияние, просто Министерството на външните работи трябва да започне да ги прилага на по-широка база - конструктивно, добронамерено, но твърдо спрямо властите в РСМ, за да може обществото да разбере, че не може да искаш да си член на европейското семейство и с европейския народ, който е най-близо до теб, да си в постоянна вражда", посочи Иванов. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1697 32

Свързани новини

Коментари 32

Добави коментар

2023.02.05 | 13:01

1
Уморен ли сте от обикновеното п0рно? Посетете този сайт - DATXXX.COM

2023.02.05 | 13:09

2
grobarski bokluk po dobre losho kopie na vazrajdane otkolko podloga na p.p i gospodarite im ot koziak.
Що

2023.02.05 | 13:12

3
се срамиш да се наречеш Бойкикев?

2023.02.05 | 13:14

4
Явно е получил нови инструкции от Козяк.

2023.02.05 | 13:25

5
Време е да кажеш Ти в какво си се превърнал.
Гост

2023.02.05 | 13:25

6
А бе прос тъпак д б.е първото копие на комунистическо възраждане олигофрен.прос
Гост

2023.02.05 | 13:25

7
А бе прос тъпак д б.е първото копие на комунистическо възраждане олигофрен.прос
Обективен

2023.02.05 | 13:31

8
Отвратителна кратуна на наследствено червенотиквиниче,обещаващо ни отново СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ.НЕ ВЪРВИТЕ ВЕЧЕ.

2023.02.05 | 13:45

9
До вчера я целибеше, са я плюеш? Лошо Иванов, лошо
чъки

2023.02.05 | 13:46

10
п едал

Добави коментар

Водещи новини