Ангел Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа

  • 04 февруари 2023 16:39

  • 2897
  • 0
Ангел Джамбазки: Спирането на българи на границата с РСМ е позор и провал за политическата ни класа
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Недопускането на българи в Републрика Северна Македония (РСМ) е истинският позор и провал на българската политическа класа. В деня на 151-вата годишнина от рождението на Гоце Делчев видяхме как една държава, която не е част от Европейския съюз, една държава, в която войнства антибългарският македонизъм, унижава българи, които искат  да се поклонят пред саркофага на българския революционер", това заяви в предаването „Офанзива” по NOVA News съпредседателят на ВМРО и евродепутат Ангел ДжамбазкиАнгел ДжамбазкиАнгел Джамбазки е български националист и политик, заместник-председател на „ВМРО –, коментирайки информацията за спрени на границата с РСМ българи.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 938

"В Северна Македония ще отидем когато и както преценим, и когато и както искаме.  Ние сме ВМРО и няма да позволим някой да ни диктува кога да ходим, къде да ходим и къде да не ходим. Но случилото се на границата с РСМ е истинският позор и провал на българската политическа класа, която гласува за вдигането на така нареченото вето. Защото видяхме как една държава, която не е част от ЕС, една държава, в която войнства антибългарският македонизъм, унижава българи, които искат да се поклонят пред саркофага на Гоце Делчев", посочи евродепутатът.

Иван Демерджиев: Имам данни за спрени българи на границата с РСМ

По думите му той вече е сезирал колегите си от ЕП заради действията на Скопие. „Резултатът обаче ще е нулев. Тези хора са слепи, неми и глухи, когато става дума за нарушаване правата на българите в Македония. Но когато бият българи в РСМ – те си траят. Това е истинският позор и истинският провал”, подчерта той.

Валери Зайцев
2897 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини