Росен Желязков: Целта на опонентите е да има избори за шести път

  • 04 февруари 2023 09:58

  • 509
  • 6
Росен Желязков: Целта на опонентите е да има избори за шести път
© БНТ

Заявките, които нашите политически опоненти дават, че за тях изборите за 49-то НС водят до избори за 50-то. Това заяви депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети в предаването "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Отдавна казахме, че ако няма редовен кабинет в рамките на 48-ото НС, пътят към следващите е много по-реалистичен. Залогът да има редовно правителство е не просто да има някакво, а да има редовен парламент, заяви Желязков. 

Според него „Продължаваме промяната“ не са имали желание да водят разговори за кабинет. 

Това се видя и при техния мандат. Олекотиха разговора с предлагането на някакви точки. Този разговор беше несериозна политическа заявка. Когато няма желание от една от големите групи да участват е много трудно да се водят разговори. Ние давахме заявка, че е важно в подкрепата на проектокабинета „Габровски“ да участва „Демократична България“. Подкрепата беше най-логична, но те направиха друг избор, посочи още Желязков. 

По думите му „хартиена коалиция“ няма, това е едно от клишетата, които се разпространяват. 

Борисов: Фактът, че ПП и ДБ се обединяват означава, че вече сме първи и след два месеца ще управляваме България

Бих разграничил два вида коалиции. Едните са коалиции за власт, а другите - за управление. Ние досега сме управлявали винаги във формулата коалиция за управление. Ще търсим формула, която да подкрепи едно експертно правителство. Надяваме се парламентът да има хоризонт поне за 4 месеца, дори за година, отбеляза Желязков. 

"Самият Кирил Петков заяви, че тяхната цел е да има нови избори заедно с местните. Ние ще положим максималното старание това да не се случи", твърди Желязков.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
509 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Емѝ...

2023.02.04 | 10:03

1
Поредният прост и нагъл отпадък на ОПГ-то.
Емѝ...

2023.02.05 | 15:22

6
Ама ме ибе в гъза и си докарвам допълнително.

2023.02.04 | 16:52

5
,.,+НАСТАНАЛО Е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО И ПОСЛЕДЕН ШАНС ЗА БЪЛГАРИЯ, КАТО ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ . ПАК СПЕТЕ НА ИЗБОРИТЕ И ПАК СЕ ВАЙКАЙТЕ СЕТНЕ . ВСИЧКО Е В ЗАСТОЙ , НЯМА КАПИТАЛОВИ ВЛОЖЕНИЯ , НЯМА ПРОГРАМИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЯ НА ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА ......, ГЕРБ Е СПАСЕНИЕТО ....УСПЕХ ......
потрес!

2023.02.04 | 11:09

4
Този герберастки престъпник, който съсипа транспорта и особено БДЖ, вместо в затвора, прави "изявления"! Ега ти наглото герберастко нищожество!

2023.02.04 | 10:07

3
хой за гроб,два за бопето....
PaulaFox

2023.02.04 | 10:05

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

Добави коментар

Водещи новини