Проф. Герджиков: Съдебната реформа се превърна във фетиш

  • 03 февруари 2023 17:44

  • 623
  • 7
Проф. Герджиков: Съдебната реформа се превърна във фетиш
© Кадър: Нова нюз
Слушай новината Слушай новината

Много развити демократични държави преживяват такива периоди на политически кризи. Така беше в Италия, Белгия, Израел и т.н. От такива държави можем да се учим. Не че трябва да се гордеем с такъв период, надявам се това да е последната такава ротация от парламенти и нещата да се стабилизират, но не мога да бъда убеден, че ще стане така. Това коментира в ефира на Nova News юристът и бивш служебен премиер проф. Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то.

По думите му кризата е в липсата на диалогичност, защото "партийният егоизъм надделява над националните интереси".

По адрес на служебното правителство проф. Герджиков смята, че то се справя "много добре".

Съставът беше много качествен и не е случайно, че президентът гласува доверие на същия този кабинет, с едно-единствено изключение в лицето на проф. Минеков, около който се струпаха негативи, обясни той.

Радев представи задачите на служебния кабинет, Донев: Започва втори сезон на политическия сървайвър

По темата с правосъдната реформа проф. Герджиков отбеляза, че се е превърнала във "фетиш" за депутатите.

Не обичам реформите да се правят прибързано, а ние сме царе в това. Това е наша стара слабост. Тази съдебна реформа се превърна във фетиш, с единствената цел да свалят главния прокурор. Това е нож с две остриета. Ако така лесно се сваля главният прокурор, това ще е опасно, защото няма да може да върши качествено своята работа, предупреди юристът.

Проф. Герджиков заяви още, че подкрепя идеята за нова Кръгла маса както през 90-те години.

,,Може да се помисли по този въпрос, защото изглежда разумно – политическите лидери на големите партии да седнат и да намерят общото. Би било полезно'', завърши той.

Последвайте канала на

Владимир Василев
623 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.03.23 | 02:43

7
яйде бе царист
Диди

2023.02.03 | 19:23

6
Олигархията иска резултати. За това плащат
истината

2023.02.03 | 18:57

5
Вижте го това българо герберско говедо иска и да участва на кръгла маса .Дойде престъпната разбойническа дессетоноемрийска демокрация и всичката измет и боклук станаха професори. Каскета спъва и е единствения виновник за всички беди и несполуки в развитието на държавата ,а тоя дебил ,фанатик и инфантил и че свалянето на каскета било нож сдве остриета и било опасно защото нямало кой да работи .За тия думи и внушения народа те презира и те ненавижда
!!!

2023.02.03 | 18:50

4
Кобургският лакей ГЕРБаджиков, пардон - Герджиков, пак изпълзял като дъждовен червей и "дава акъл"! Що ли не си гледаш Дуфалака, запека и глистите-острици бе, дъртак?!
кочо боко сик ,вис и милиардите на сараите

2023.02.03 | 18:47

3
А бе герджик тине си ли пенсионер ,не ти ли стига пенсията и държаввната заплата т. е получаваш пенсия и заплата без да си полезен никому ,а искаш още и още .Безсрамник и долен гербеджийски боклук.Зяащо си наработа нали си пенсионер.Ако не си на работа ,държавата ли ще пропадне бе изрод такъв
Този изкуфял дуфалак

2023.02.03 | 18:44

2
Защо не си гледа пенсията!?

2023.02.03 | 18:17

1
Тъй ли? Според мен по-скоро се превърна ввъв фишек!

Добави коментар

Водещи новини