Във Велинград спипаха мъж, издирван в Испания за взломни кражби и измами

  • 03 февруари 2023 13:07

  • 1197
  • 1
Във Велинград спипаха мъж, издирван в Испания за взломни кражби и измами
© Novini.bg/ Canva
Слушай новината Слушай новината

Служители на ГДНП и ОДМВР-Пазарджик задържаха издирван от испанските власти български гражданин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е реализирана през вчерашния ден от служители на ГДНП и техни колеги от ОДМВР-Пазарджик. Издирвателните действия стартирали след подадена на 30 януари т.г. информация от Дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ за постъпило искане от властите на Кралство Испания за установяване и задържане на 41-годишен мъж от Велинград съгласно издадена европейска заповед за арест от съда в гр. Малага. Според данните той е издирван за участие в организирана престъпна група, занимавала се с взломни кражби, кражби на автомобили, измами и получаване на крадени стоки, за което е осъден на 2 години и 3 месеца лишаване от свобода. 

Задържаха жена и мъж, издирвани с ЕЗА в Германия и Белгия

За кратък период от време българските правоохранителни органи попадат в следите на мъжа. Незабавно е създадена организация за провеждането на специализирана полицейска операция и в резултат на професионалните действия на служители от сектор Издирване – ГДНП и техни колеги от ОДМВР - Пазарджик, 41-годишният мъж е задържан на територията на Велинград.

По случая е уведомена окръжната прокуратура в Пазарджик за последващи действия по искането на испанските власти.

Филип Епитропов
1197 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Sarbeca Z

2023.02.03 | 13:40

1
А циганите от Дерманци кога ?

Добави коментар

Водещи новини