Стефан Янев за 48-ото НС: Загубено време в безсмислени караници за власт

  • 02 февруари 2023 11:50

  • 351
  • 0
© Булфото (архив)

Отиваме на пети избори в рамките на две години. Това показва липса на разговор и диалог. Хората не виждат смисъл в политическата система у нас. Това ме тревожи много.

Това заяви от трибуната на парламента лидерът на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен по време на последното заседание на 48-ото Народно събрание (НС).

"Често в това НС бях медиатор, който успокояваше по-младите си колеги, които бяха готови да си скочат на бой, без да осъзнават, че могат да счупат нещо. Тези месеци бяха загубено време в безсмислени караници за власт, без никакви опити да направим нещо общо и да преведем България през кризите. Ситуацията е много тежка. Близко до нас се води война, хората обедняват все повече. Тази политическа безидейност трябва да свърши, защото страдат държавата и хората. За тази цел трябват истински мъже и политици, които са готови да дадат живота си за България, а не само да знаят да си гладят ризите за участие в сутрешните блокове", добави той. 

Виолета Комитова: Ако "Български възход" бе получила третия мандат, може би щеше да бъде друго

"Сигурност, стабилност и солидарност - това трябва на България. Пет парламентарни избори за две години, внушение, че ще има и шести с местните избори. В страната цари безвластие и държавата се движи на автопилот. Много хора имат чувството, че са над закона. Нормалните хора имат чувството, че законът не е на тяхна страна. Тотална липса на вяра в политическата класа. Ниска избирателна активност, а партиите отказаха да направят правителство от страх и егоизъм. Предизборната кампания не спря в живота на този парламент. България е в политическа криза и трябва да намерим бързи решения. Трябва смелост и готовност да се взимат тежки решения. Никоя партия няма да спечели, ако пак отказва да разговаря с другите. Трябва да направим малките стъпки, а не да пилеем времето на хората. Бях убеден, че в този парламент ще има диалог и ще успеем да направим кабинет. Не се получи заради тясно партийни интереси и гонене на власт", разкри Янев

"Ситуацията е трудна и хората са уплашени. Трябва да обърнем пирамидата, за да започнем да живеем нормално. Не можем да говорим за ЕС, без да говорим за християнски ценности. Не можем да говорим за съдебна реформа, без да виждаме как сами не можем да се организираме. Няма как да се получи, ако не си говорим помежду си сериозно. Апелирам всички истински и смели българи да намерят сили и да се съберат под знамената. След два месеца нека тук се съберем в името на майка България, а не в името на дадена партия. Да живее България", завърши Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен

Последвайте канала на

Филип Епитропов
351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини