Атанас Атанасов: Свикнахме да живеем в служебна власт, това нещо трябва да бъде прекратено

  • 02 февруари 2023 11:53

  • 321
  • 1
Атанас Атанасов: Свикнахме да живеем в служебна власт, това нещо трябва да бъде прекратено
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

За съжаление, продължава да буксува българската парламентарна република. Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено отАтанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има.

Депутатът посочи, че отиващото си Народно събрание (НС) не е успяло да изпълни най-важната задача, която има по Конституция – да излъчи правителство. По думите на Атанасов това е провал на първата политическа сила. Иначе дневният ред на НС се диктуваше от ГЕРБ, може би дистанционно от Банкя, добави депутатът. 

Свикнахме по някакъв начин да живеем в служебна власт и това нещо трябва да бъде прекратено, каза Атанасов. Той обясни, че поради тази причина правят всички усилия да концентрират на едно място, да съберат демократичните сили и заради това се оформя коалиция между „Продължаваме промяната“ и „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“.

Радев с укази - разпусна НС официално, смени само Минеков от служебния кабинет

Задължително трябва да бъде създадено коалиционно споразумение, защото най-малкото по закон то трябва да бъде представено в Централната избирателна комисия, обясни Атанасов. Той каза, че има детайли, които все още не са уточнени, но разговорите вървят в това отношение – коалиционно споразумение и оттам нататък регистриране на листи, явяване заедно на изборите с желанието да получат необходимата подкрепа, за да бъдат не само първа политическа сила, но и такава, която може да прекрати политическата криза.

Попитан за очакванията за новия-стар служебен кабинет, Атанасов отговори с „още от същото“. Да се надяваме, че няма да променят външнополитическия курс на страната по отношение на войната, това е изключително важно, коментира депутатът. 

Нашата идея е не само да създадем обединение за предстоящите парламентарни избори, но това усилие трябва да бъде продължено и имаме волята за това да се явим заедно на местните избори, които са фундаментът на българската демокрация, каза още Атанасов, цитиран от БТА. 

Константин Тодоров
321 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ми

2023.02.02 | 12:52

1
Очичките му са се по прибра ли.. Не е мандръсан скоро, червеното ченге

Добави коментар

Водещи новини