Сеч на дървета в Борисовата градина, Фандъкова наложи глоба за 50 хил. лв.

  • 01 февруари 2023 14:31

  • 615
  • 4
Сеч на дървета в Борисовата градина, Фандъкова наложи глоба за 50 хил. лв.
© Фейсбук

Тази сутрин констатирахме изсичането на около 20 дървета на терена на къпалнята „Мария Луиза“ в Борисовата градина. Това написа във Фейсбук кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

За това изключително грубо нарушение налагам максималната глоба от 50 000 лв. на дружеството-собственик на терена „Парк Мария Луиза“.

Конфискувани са 816 куб. м дърва, 6 коня и 78 каруци за изминалата година

На 26 януари кметът на район „Средец“ г-н Трайков е издал разрешение за премахване на 10 дървета на частния терен - 5 иглолистни, за които екологът на района констатира, че са напълно изсъхнали и 5 широколистни, израснали върху бетонови стълби и подпорни стени.

Проверката на екипа на дирекция „Зелена система“ на Столична община установи, че по издаденото разрешително от района не са премахвани дървета, а всички изсечени са без какъвто и да е разрешителен документ.

На представители на фирмата е дадено предупреждение и всички дейности по премахване на дървета са спрени.

Благодаря на директора на ОП "Паркове и градски градини" г-жа Васева, която сигнализира за започналата сеч и разчистване.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
615 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Емѝ...

2023.02.01 | 14:41

1
Смешки някакви. За трите мандата на гнусната крадлива самоковска проститутка в Борисовата стотици, ако не и хиляди дървета измряха от липса на грижа, десетки бяха изсечени по разните "капанчета" и "ресторантчета" - маймунарници, весели села и кво ли не, колодрума и редица други обществени стадиони ги обърнаха на пивници и нищо... За пyтчицата на роско котарака от ЕВН па да не говорим.
Емѝ...

2023.02.01 | 15:11

4
Може, аз мислех, че е от катуня на изхода към Мала Църква.
Stamatis

2023.02.01 | 15:05

3
всичко е вярно само едно не, Фандъкова е родена и израстнала на БОРОВЕЦ, където баща й е бил готвач!
баба гицка

2023.02.01 | 14:56

2
БРАВО НА Фандъкова - във Варна общината исече половината МОРСКА ГРАДИНА И сега е келяв парк - а беше ГРАДИНА, и имаше години когато можеше да се конку рира с ботаническата в Балчик - но на кмета не му пика за МОРСКАТА ГРАДИНА

Добави коментар

Водещи новини