В обвинения за предизборни и следизборни коалиции се превърнаха дебатите по Кодекса на труда

  • 01 февруари 2023 11:37

  • 380
  • 0
В обвинения за предизборни и следизборни коалиции се превърнаха дебатите по Кодекса на труда
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Депутатите обсъждат в зала промени в Кодекса на труда. Дебатите, обаче, преминаха в обвинения за предизборни и следизборни коалиции. Настимир Ананиев ("Продължаваме промяната") видя и традиция законопроекти на БСП да се превръщат в такива на ГЕРБ.

Изявлението му бе провокирано от изказване на Корнелия Нинова, която повтори мотивите си за актуализация на минималната работна заплата и исканията актуализацията да се прави всяка година, като се започне от 1 юли 2023 г. По-рано и от ГЕРБ напомниха, че на комисия са минали техните корекции, т.е. вече не се гледа точно предложението на БСП.

Ананиев обаче се закачи за думата "традиция". "Законопроект, внесен от БСП, се оказва такъв на ГЕРБ, както стана с Изборния кодекс. Ако това имате предвид под традиции, дано няма такива напред", атакува той.

От КНСБ призоваха за 1 000 лв. минимална работна заплата от 1 януари 2024 г.

Нинова обаче отговори. "Чух, че ще подкрепите този закон. От няколко дни повтаряте, че имало коалиция на БСП, ГЕРБ и ДПС след изборите. Толкова злоупотребявате с опорки, че става смешно. И вие подкрепяте и законопроекта, и имате предложения. Стига вече. Да направим нещо добро за половин милион българи и да не злоупотребяваме с опорки", заяви соцлидерката.

А председателстващият заседанието Йордан Цонев подчерта, че коалициите не са лоша дума. "Дай Боже, в следващия парламент да има такава. Липсата на коалиция ще води до това, което ще направим утре - ще прекратим работа на това НС", добави той, цитиран от "24 часа".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
380 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини