Цветан Цветанов: Движещата сила, която трябва да обедини коалицията ПП - ДБ, е България

  • 31 януари 2023 22:33

  • 1884
  • 12
Цветан Цветанов: Движещата сила, която трябва да обедини коалицията ПП - ДБ, е България
©
Слушай новината Слушай новината

Всички тези, които биха се присъединили към едно дясно обединение на „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ и „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ в коалиция, и подпишат декларация или меморандум, не трябва да имат никакви претенции за местата в листите. Това е темата, която възниква във всяка една политическа формация, а когато е коалиционен формат там темата ще още по-задълбочена. Това каза председателят на "Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г." Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в "Денят с Веселин Дремджиев" по TV 1.

„Никой от подкрепящите тази коалиция не трябва да има претенции относно т.нар. субсидии. Нека да дадем правото и възможността да имаме една стабилна среда, върху която да се гради всичко останало“, заяви Цветанов.

По думите му има много по-важни теми, с които да се гарантира изборният процес.

„Имаме 12 900 секции на последните избори, 700 от тях са в чужбина, ако по 3-ма са средно представителите на ПП и ДБ, това са 37 000 човека. Ако бъдат обезпечени със съответния контрол, който да бъде осъществен, тогава няма да може да бъде манипулиран изборният процес в секциите, в които се очаква това да се направи“, категоричен е председателят на Републиканци за БългарияРепубликанци за БългарияРепубликанци за България е политическа партия в България, създадена през 2020 г..

Никола Минчев: С коалиция ПП - ДБ искаме да задаваме тона в българската политика

Според Цветанов на последните избори с машинния вот се забеляза, че ниско-социалните слоеве се справят и могат да гласуват, но си задаваме въпроса дали не бяха опорочени изборните правила от членовете на СИК.

„Точно тук е моментът да се потърси максимално широката подкрепа на тези хора, които могат да допринесат за гарантирането на изборния процес. Убеден съм, че тази „хартиена коалиция“ – ГЕРБ, ДПС, БСП няма да позволят на консултациите в РИК да има председател или секретар освен от тези три партии. Записано е в Изборния кодекс – важни са двата подписа, а именно на председателя и секретаря“, подчерта той.

„В тази конструкция, която би могла да бъде изградена се знае, че ПП е с най-голямо представителство от демократичните партии в НС, следвана от ДБ. Те трябва още от сега, както и всички, които ще ги подкрепят да знаят, че няма да има тема за определени министерски позиции, след спечелване на изборите, те ще се спечелят само ако се следват стъпките, за които казах. Тогава ПП излъчва министър-председател и министър на финансите, а ДБ – министър на правосъдието. Това са трите основни и ключови фигури в едно правителство, което е пряко свързано и със законодателната дейност. Оттам нататък ще има ясен хоризонт“, допълни Цветанов.

Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа заяви, че интересът е България и ако това е водещата сила всеки ще го намери.

„За нас е важно тези партии, които са по-малки и нямат сега парламентарно представителство, но имат гласове зад себе си, да подкрепят общото и ще гарантираме и очертаем хоризонт на една среда, в която ще има законодателна дейност и ще покрие очакванията на хората. Ще се очертае перспективата за България и тогава вече ще може да променяме модели, които в момента задушават развитието на страната и младите хора бягат“. „Всичко зависи от двете водещи сили „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"“ и „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“. Убеден съм, че ако разумът надделее и всички партии подкрепим и изведем каузата България, ще успеем. Всички ще бъдем удовлетворени от това, че ще има промяна и тя ще се гарантира с ясен хоризонт. Местните избори ще са другото предизвикателство, с което ще се разсече политическият възел. Тогава ще има успехи в местната власт и доста кметове в големите градове от тази голяма коалиция и това ще бъде бъдещето за България“, каза още Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа.

Мая Йорданова
1884 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
гого

2023.02.01 | 16:42

12
със. ..фашистисдс...
истината

2023.02.01 | 09:24

11
Кой каквото иска да говори за Цецо ,но той наистина знае маханизмите и пътя за спечелването на изборите .Стъпките които посочва на обединението е правилния пътДопълвам към неговата позиция е че ПП и ДБ особено в малките общини където дпс герб или бсп са феодалниимения да се изпратят верни на пп и дб активисти за членове на сик и наблюдатели ,защото дпс и герб рекетират и заплашват членовете на сик с разправа като намерят манипулации и нередности и манипулации от страна на бабаите и феодалите на герб и дпс .Т. е членове на сик от ПП ДБ да не са местни активисти защото са фалшиви и работят за герб или дпс
софия

2023.02.01 | 08:28

10
цецо к урвата мри бе боклук
цецо. ??

2023.02.01 | 00:12

9
Още ли сте на свобода със ГЕОРГИ СЛАВОВ ОТ ЯМБОЛ ???КРАДЦИ ....
цецо. ??

2023.02.01 | 00:12

8
Още ли си на свобода със ГЕОРГИ СЛАВОВ ОТ ЯМБОЛ ???КРАДЦИ ....
Българин

2023.01.31 | 23:51

7
Хахаха,нямам думи.Ей,каунестия,що не те обичат хората не.Провал си ти и голяма грашка.Вече нямаш влияние и спонсорите ти дават пари само срещу свършена работа.
Цвъчко Апартаментчик

2023.01.31 | 23:34

6
Може и от тая коалиция да ми падне некое апартаментче!
Мили ми чифутчета

2023.01.31 | 23:32

5
Олигархия е вярната думичка
Eлeктpа

2023.01.31 | 23:28

4
Да не би асансьора, да се нареди до добрите сили на парапета...

2023.01.31 | 23:12

3
Цвъки , я сподели кой поръча и уби Петър Христов ? А Кой поръча и уби четеца на кетчъра за подслушване , а кой искаше да прецака Гинка -мискинка и да си напазарува ЧЕЗ ?

Добави коментар

Водещи новини