Димитров от ДБ: Ако изпуснем влака за еврозоната, вината на евроатланците от ГЕРБ ще е сериозна

  • 31 януари 2023 12:14

  • 1585
  • 10
© Булфото (архив)

„Готови сме да свикаме икономическа комисия по всяко време, ако пожелаете, защото за нас еврозонана е жизненоважна, трябва да защитим интересите на България!“. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна депутатът от „Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ и председател на парламентарната икономическа комисия Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Заседанието на комисията вчера бе за пореден път провалено поради липса на кворум, след като на него не се явиха депутатите от ГЕРБ, ДПС, БСП, „Възраждане“ и „Български възход“. В част от заседанието, на което поради липса на кворум не можеха да се вземат решения, участва  депутатът от ГЕРБ Александър Иванов, който постоянно говореше едновременно с председателя, без да му е дадена думата, опитвайки се да го заглуши.

На заседанието трябваше да бъде обсъден и приет проектозаконът на Министерския съвет за допълнение в Кодекса за застраховането, касаещ застраховката „Гражданска отговорност“ за чужбина – т.нар. зелена карта. Изглаждането на проблемите с разплащанията при пътна злополука в рамките на ЕС е едно от изискванията на Брюксел за влизане в Еврозоната.

Браншовик поиска оставката на финансовия министър заради Кодекса на застраховането

Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на напомни на депутатите, че в търсенето на консенсус, между двете четения 80% от законопроекта са станали текстовете, предложени от застрахователите. И че на проваленото заседание вчера присъстваха представителите на четирите най-големи работодателски организации, които заявиха подкрепа на законовите поправки и недоумение, защо депутатите ги няма в комисията.

„За да намерите оправдание, си измислихте поскъпването на гражданската отговорност“, обърна се Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на към петте партии, стопирали допълненията в Кодекса. - Но ако приложим същата логика с Шенген, и той може да вдигне цената на застраховката, защото тогава ще има повече автомобили, повече движение. Цената на застраховката зависи от стотици фактори и никой не може да я предвиди, както и никой не може да предвиди курса на долара.“

Председателят на парламентарната икономическа комисия предупреди, че невлизането на България в еврозоната означава загуба на инвестиции, на работни места, на благосъстояние. И че членството в еврозоната означава да участваме във всички важни решения на ЕС, а не да сме европейска държава втора или трета категория.

„Ако изпуснем влака сега, по ваша вина, защото особено на евроатлантиците от ГЕРБ вината е сериозна, не се знае кога ще дойде следващият влак. Цената за България ще е умишлено висока, ще загубим години“, категоричен е Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Радина Лазарова
1585 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2023.02.17 | 18:55

10
Верно ли, че ГЕРБ направи инфлацията 20%, а не вие некадърниците?

2023.01.31 | 15:23

9
Абе КЕЛЕШ мартинчо,не ГЕРБ е виновен ,Вие сте виновни ,продажници,лизачи,на Киро и кокорчо
Гост

2023.01.31 | 15:13

8
И след 1000 години пак ГЕРБ ще са им виновни. И ще са тук благодарение на късата памет народна.

2023.01.31 | 14:52

7
Изкуфял тъпанар

2023.01.31 | 12:38

1
нещастно, продажно, кенефно произведение! никой не иска еврозоната! закопаването и ликвидирането на България продължава и ще приключи, когато продадат и последния българин, и последното парче българска земя! дано има Господ и да ви съди подобаващо!

2023.01.31 | 13:47

6
На ГОСПОДА трябва да се помага в това
Уффф, воня

2023.01.31 | 13:44

5
Този влак е в ликвидация, тъпанар костов!!Същото лайно дрънкаше същите идиоткинш когато ликвидираха промишлеността на България по времето на драгалевския циганин крадив
пенсионер

2023.01.31 | 13:35

4
Маутинчо, изчадие костово, златни ти уста! Дано и Господ те чуе та да НЕ влезнем в тая пуста еврозона дето така ти е легнала на сърце.
ЗАЕМИ ОТ ЕВРОЗОНАТА

2023.01.31 | 13:13

3
НЯМА ДА ПОЛУЧИТЕ! НИТО ЩЕ ЕМИТИРАТЕ ЕВРО КОЛКО СИ ИСКАТЕ!
баба гицка

2023.01.31 | 12:49

2
на мафиотите от пп, само ГЕРБ им пречи - ГЕШЕВ Е ВЕЛИК

Добави коментар

Водещи новини