Стефан Янев: Бих сменил някои министри от служебното правителство

  • 28 януари 2023 18:00

  • 1328
  • 5
Стефан Янев: Бих сменил някои министри от служебното правителство
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Оценката за работата на парламента я дават българските граждани, особено сега, когато идват изборите, това коментира лидерът на "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, ноСтефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен в предаването „Офанзива” по Нова нюз.

„Има хора, които казват, че този парламент се е справил добре със законодателната програма, че бяха приети достатъчно като брой законопроекти, друг е въпросът дали качеството им е добро, ако бързината е била голяма. От друга страна парламентът не се справи с основната си задача – да бъде платформата за диалог, за взаимодействие между политическите партии, които да загърбят егото си и да седнат на масата за преговори, със съзнанието, че трябва мнозинство, което да подкрепи правителство”, коментира Янев.

Комитова (БВ) отговори на министър Шишков: През 2022 г. нямаше нито една стачка на пътни строители

„Не виждам някой, който да не носи отговорност, за този провален диалог. Ние като коалиция, която за първи път влиза в парламента, с малка група, положихме всички усилия да създадем атмосфера за диалог, но до степен, в която ни казваха, че нямаме физиономия и нямаме какво да кажем”, продължи Янев.

Той отбеляза, че в началото на работата на този парламент, още преди да се говори за първия мандат, вече се говореше за третия мандат.

„Има нужда от дебат как да оздравим българската демокрация, как да оздравим парламентарната република”, каза Янев.

Ако има референдум за преминаване към президентска република би гласувал „против”.

Янев смята, че служебното правителство по дадени теми се е справило, по други – не. Той призна, че би сменил поне 3-4 министри.

По думите му "Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но" ще се явят самостоятелно на избори.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1328 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.29 | 00:10

5
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062
Дааа

2023.01.28 | 22:28

4
Аз също.
Дана

2023.01.28 | 18:47

3
У нас политиците ги псуват и ги обиждат дори и тези които са гласували за тях. Въпросът е политиците да получат истински шанс и от избирателите да сформират правителство. Нарекоха го патерица на мнозинството, казаха че седи на два стола а това вече не е обида а възможно недоразумение и може да се поправи.
????

2023.01.28 | 18:33

2
А,преди това,бихте ли ОБЯСНИЛИ,КАК бяхте НАБУТАН с УЖ Вашия "възхода "парламента"?!
Краси

2023.01.28 | 18:19

1
От теб нищо не става никой те не иска нахалнико натовски

Добави коментар

Водещи новини