Атанас Атанасов: За да бъдем силни на местните избори, да направим първата крачка на парламентарните

  • 28 януари 2023 17:38

  • 800
  • 23
Атанас Атанасов: За да бъдем силни на местните избори, да направим първата крачка на парламентарните
© bulphoto
Слушай новината Слушай новината

Местните избори наесен са изключително важни, но, за да може да бъдем силни и обединени на местните избори, трябва да направим първата крачка на предстоящите парламентарни избори. Това заяви председателят на политическа партия (ПП) "Демократи за силна България" (ДСБ) и съпредседател на "Демократична България" Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има на Национално съвещание на партията.

Гости на форума са Владислав Панев - съпредседател на ПП "Зелено движение", Христо Иванов - председател на ПП "Да, България", Кирил Петков - съпредседател на ПП "Продължаваме Промяната".

Днес трябва да обсъдим първо по какъв начин ДСБ ще участват в общото усилие за вземане на властта в държавата, заедно с нашите коалиционни партньори от "Демократична България", заедно с нашите партньори от "Продължаваме Промяната", заедно с всички хора, които искат радикална промяна, заяви той.

Кирил Петков: Започва голямото обединение на демократични общности

"Демократична България" е стожер на евроатлантическите ценности у нас, не искаме обаче да сме сами, каза Атанасов. Той благодари на Кирил Петков за присъствието му днес на форума на ДСБ. Защото това е знак, че трябва да бъдем в следващата битка заедно, за да бъдем първа политическа сила и да получим първия мандат за съставяне на правителство, посочи Атанасов.

Председателят на ДСБ отбеляза, че предсрочните парламентарни избори са изключително важни, защото от тях зависи кой ще управлява страната преди местните избори. Трябва да разбием феодалния модел на управление на местната власт, защото местните феодали на ГЕРБ, които владеят над 80 общини и имат силата на тези мрежи по места, те генерират властта досега, посочи той.

Заедно трябва да направим така, че след следващите избори да осигурим победа и на местните избори, след което заедно да обърнем курса на нашата държава, заяви председателят на ДСБ.  

Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има очаква битката за местната власт да е ожесточена. Реставраторските сили очевидно са стигнали до заключението, че играта на изтощение, в която вкараха политическата система на страната, вече е спечелила, и че те влизат във фазата на търсене на своя реванш, смята той. Борисов и неговите приятели искат да се върнат във властта на бял кон, заяви Атанасов.

Тази пролет няма да бъдат проведени поредните избори, тази пролет ще бъде проведена битката между гореспоменатите реставраторски сили и ние, реформаторските сили, коментира председателят на ДСБ. Тази битка ще бъде или ние, или те, и аз лично вярвам, че можем да я спечелим, само и единствено ако и този път, както през 1997 г., извървим пътя на обединението и концентрацията на демократичните сили, допълни той. По думите му тогава ще спечели проевропейският вектор в българската политика.

Поради тази причина искам да ви чуя, обърна се Атанасов към областните и общинските председатели на ДСБ. Искам да ви чуя какво мислите, имаме ли аз, като председател на ДСБ, и националното ръководство вашата подкрепа за това заедно с партньорите от ДБ да търсим съвместно явяване на изборите с още един партньор от ПП, добави той. Няма да се обезличим, "Демократи за силна България" е "факелът на демокрацията у нас", това е нашият символ, заяви Атанасов. Нека да не се страхуваме, тези хора у нас, които искат промяната, разчитат на нас, посочи той.  

Христо Иванов: И ние, и гражданите виждаме какво става, когато властта се въргаля на улицата

В приветствието си пред Националното съвещание на ДСБ съпредседателят на ПП "Зелено движение" Владислав Панев отбеляза каква е промяната в последните две години. "В 44-ото Народно събрание нямаше нито един депутат, който да е реформаторски настроен. В момента тези депутати сме 73-ма, ако броим и Явор Божанков, сме 74. След два месеца трябва да бъдем 121", заяви той.

Председателят на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов коментира, че макар предишният режим да не е на власт, във вакуума се случват лоши неща и моделът опитва да се завърне по всякакъв начин. Изведнъж се оказа, че докато България тъне в невъзможност да излъчи управление, тя постепенно започва, буквално пред очите ни, да мутира в някаква странна квазипрезидентска република, каза той. Наш дълг и отговорност е заедно с нашите партньори от "Продължаваме Промяната" да намерим начин България да има истинско демократично реформаторско проевропейско пронатовско управление, заяви Иванов.   

На Националното съвещание на ДСБ съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков посочи, че имат много важна задача в следващите месеци - да напълнят парламента с хора, с които съединението може да прави силата. Всички имаме една обща цел - трябва да осъзнаем силата ни в обединението, коментира той. Според Петков, ако влязат във всяко кътче на България заедно, на следващите избори ще бъдат първа политическа сила и ще наложат правилата.  

Последвайте канала на

Мая Йорданова
800 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.29 | 00:10

23
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2023.01.28 | 21:42

21
Скоро Възраждане ще управлява България!

2023.01.28 | 21:43

22
Възраждане ще спаси България! Слава на Коцето!

2023.01.28 | 21:02

20
33 ГОДИНИ БАЛАМОСВАНЕ , ХА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ЗДРАВЕ.
сноним

2023.01.28 | 20:34

19
иди нахуи гноме

2023.01.28 | 20:24

18
Направи го гном махни се

2023.01.28 | 19:57

17
ГНУС

2023.01.28 | 18:56

7
Скоро Възраждане ще управлява България!

2023.01.28 | 19:42

16
Да го духаш трол скапан

2023.01.28 | 18:57

9
Възраждане ще спаси България! Слава на Коцето!

2023.01.28 | 19:42

15
Ще ми спаси дедовия помияр

2023.01.28 | 19:27

11
Русия е новият ни цивилизационен избор!

2023.01.28 | 19:41

14
Я го духай бе мокотело

2023.01.28 | 19:41

13
Мръсен долен отвратителен комунистически изрод да гориш в ада

Добави коментар

Водещи новини