Атанас Атанасов: Държавата буксува, трябва да има реформаторско правителство

  • 27 януари 2023 17:53

  • 1202
  • 27
Атанас Атанасов: Държавата буксува, трябва да има реформаторско правителство
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Това беше изкуствена засада, защото почти всички колеги от ГЕРБ и ДПС бяха в залата, но не се регистрираха. Това е системна тяхна политика, те показаха за пореден път, че правят всичко необходимо да провалят законите. Със снощния провал на заседанието аз съм скептичен, че ще се стигне до второ четене. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има по повод прекратеното заседание на парламента вчера поради липса на кворум. Депутатите не успяха да приключат с дискусията и да гласуват на първо четене петте законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс.

Той коментира приетото от парламента решение по предложение на "Възраждане" Националната следствена служба да бъде отделена от прокуратурата и шефът на НСлС да има право да разследва главния прокурор. Гарван гарвану око не вади. "Възраждане" предлагат заместника на главния прокурор да разследва началника си. Това е абсурдно и е за замазване на очите на хората, посочи Атанасов.

Днес беше прието да има избор на съдия, който да бъде назначен временно за прокурор и да може да разследва главния прокурор. Всеки сигнал за престъпление на главния прокурор ще бъде разследван и ако има основание, ще бъде назначен съдия, който да го разследва, заяви съпредседателят на ДБ.

Има нужда от изменение на Конституцията. Основният инструмент на въздействие на главния прокурор е в неговите правомощия. Всеки един прокурор зависи от главния прокурор за израстването си. Това е инструментът, с който главният прокурор държи в подчинение цялата система. Там трябва да търсим решение, обясни той.

По повод лидерската среща на Корнелия Нинова, Бойко Борисов и Мустафа Карадайъ в парламента и твърденията, че се подготвя коалиция ГЕРБ – ДПС – БСП след изборите, Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има каза: "Защо не съставиха правителство в настоящия парламент, а трябва да ходим на нови избори? Тази среща имаше чисто пиарски и предизборен характер, да покажат Нинова и Борисов, че имат желание. Аз се съмнявам, че може да бъде съставено подобно мнозинство в следващия парламент".

Той коментира и темата ще се явят ли заедно на изборите "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"".

ПП и ДБ сезираха КС заради неравнопоставено третиране на гражданите след промените в ИК

На изборите ще има сблъсък между два основни центъра - на реставраторските и реформаторските сили. Българските граждани ще трябва да решат кой трябва да поеме управлението на страната. Ние разчитаме, че избирателната активност ще се покачи и гражданите ще изберат мнозинство, което да състави реформаторско правителство. 2 г. държавата буксува, на служебното правителство му се услади властта. Това изисква реформаторско правителство, което да промени ситуацията, коментира Атанасов.

Съединението прави силата. Има идеи, има воля, въпросът е да видим как това нещо ще се случи, за да сме първа политическа сила. С партньорите трябва да се борим да получим първия мандат след изборите. Трябва да видим по какъв начин да обединим усилията на тези хора, които наистина искат промяна в страната, подчерта съпредседателят на ДБ.

По думите му членовете на ДСБ, които искат изключването му, са прекалено малка група от хората, които са лично засегнати. Трябва да се обединим за участие в изборите, а не да гледаме претенциите на този и онзи, каза още Атанас АтанасовАтанас АтанасовАтанас Атанасов завършва езикова гимназия в Хасково като един от отличниците на випуска. Има.

 

Константин Тодоров
1202 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар
Анонимен

2023.01.28 | 15:37

27
Страха,че не моагат да влизат в парламента ги обединява.
Анонимен

2023.01.27 | 22:55

26
Реформата ще стане след 2 април. Ще я провежда ГЕРБ.
PaulaFox

2023.01.27 | 22:54

25
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2023.01.27 | 22:36

23
Млад,умен и красив и Регорматор

2023.01.27 | 22:36

24
Реформатор

2023.01.27 | 22:06

22
Радвай се, че има подлоги като Novini.bg да ти публикуват тъпотиите. Иначе и от селска кръчма ще те изгонят.
Аде бре

2023.01.27 | 22:00

21
Танасеее объл си като гадулка танасее

2023.01.27 | 21:13

20
ГНУСЕН ГОМНЬО
Гост

2023.01.27 | 20:24

19
Алкаш прос

2023.01.27 | 20:21

18
И ти имаш заслуга, дърт ченгел

2023.01.27 | 20:01

17
Гном мръсен долен отвратителен комунистически помияр

Добави коментар

Водещи новини