Регионалният министър увери: Държавата е осигурила пари за ремонт в Карловско

  • 27 януари 2023 15:45

  • 562
  • 3
© Булфото, архив
Слушай новината Слушай новината

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по, министърът на околната среда и водите Росица КарамфиловаРосица КарамфиловаД-р инж. Росица Карамфилова е експерт с дългогодишен опит в областта на управление на околната и министърът на земеделието Явор Гечев са в Каравелово, където беше обявено частично бедствено положение.

"Държавата е дала пари, стопанин е общината. Ние направихме всичко, което беше възможно. Участвахме във възстановяването на щетите. Ние всичко сме осигурили и всичко сме направили", многократно подчерта Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по и уточни, че възстановяването на щетите, обаче, няма как да се случи мигновено. 

Трима служебни министри проверяват ситуацията в с. Каравелово

Министърът обясни, че на първо място трябва да бъдат изготвени проекти и добави, че кметът на Карлово Емил Кабаиванов очаква едната група проекти да са готови до края на февруари. "За съжаление, не може да стане с магическа пръчка. Очакваме кметът да се справи и да може с тези пари да инвестира в инфраструктурата. Ако проектите бъдат завършени в рамките на февруари-март, е добър сезон за строителство. Надяваме се оттук нататък всичко да е така, както е планувано", заяви Шишков.

"Процедурите за възлагане на строителство могат да бъдат облекчени от парламента, а не от служебния кабинет", заяви още служебният министър.

Карловският градоначалник  заяви, че строителството може да започне най-рано през април. "Законът е такъв, че всички възлагания се случват по Закона за обществените поръчки. Не можеш да извикаш фирмата и да кажеш "Почвай да работиш". Дори да имаш пари", каза Кабаиванов.

По думите на екоминистъра ,"ситуацията е овладяна".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
562 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.27 | 22:59

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2023.01.27 | 17:45

2
докога да чакаме построяването на ЖП линия Балчик-Каварна-Шабла -така нататък . Плановете са готови , още от преди комунизма . Какви са спънси и пречки да се занимает с неща съдържателни , трайни , положителни , даже зелени - заради оценка върху околната среда ? Нас ни управляват от стола на Народното Събрание , там не ги интересува краен географски район , а дали в Драгаливски им доставят минерална вода на градуса 37 за джакузата им в тузарската кооперация

2023.01.27 | 16:38

1
Какво е осигурил пък тоя рушветчия?

Добави коментар

Водещи новини