БСП иска експертна комисия за оценка на щетите в наводнените села в Карловско

  • 27 януари 2023 13:09

  • 336
  • 1
БСП иска експертна комисия за оценка на щетите в наводнените села в Карловско
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Настояваме да бъдем информирани и властите да ни чуват. Никой не ни чува, никой не ни отговаря на въпросите. Четири месеца и половина вече. Това заявява Албена Бонева, жител на село Каравелово, което беше потопено в опустошителните наводнения в Карловско в началото на септември миналата година.

„В Каравелово има все още непочистени дворове. Искаме властите да ни чуят за проблема с гората – почистването не се прави от години. От Средна гора се добива ценен материал и за мебели, и за отопление, но след сечта не се почиства. Всичко се хвърля в деретата“, заявява тя.

Трима служебни министри проверяват ситуацията в с. Каравелово

„Има абсолютна липса на информация от властите – общински, областни и държавни. Министър Иван Демерджиев каза, че многократно е разяснявано на населението да подава заявления до междуведомствената комисия – абсолютно невярно е. Никой никога не каза и една дума за това. Умни хора четяхме и обяснявахме, но хората не вярват на нас, защото за тях властите са меродавния източник на информация“, допълва тя.

„Всички улици се превърнаха в малки дерета. Помъчихме се, насипахме улиците с пясък, но след сегашните дъждове някои улици са напълно непроходими. Покривът на административната ни сграда, в която се помещават кметство, поща, библиотека, магазин, ще пропадне“, каза още тя.

Лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за се включи с думите: „Пълно безхаберие и изоставяне на хората. Ще внесем в НС искане от името на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за експертна комисия, която да установи щетите още от първото наводнение. Сигнализираме АДФИ за одит на средствата, които са отпуснати, както и разходването на парите от дарителската сметка.“

Журналисти попитаха Нинова относно обвиненията на Сергей Станишев срещу партията, но тя лаконично заяви: „Нямаме коментар за такива приказки. Вие го оценявайте сами.“

 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
336 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.01.27 | 14:28

1
Кире нали беше там с лопата и се перчеше и биеше в гърдите.сега да не отива че може да му наврът лопатата някъде.

Добави коментар

Водещи новини