Станишев: Борисов излезе от изолацията, Нинова има голям грях пред БСП и държавата

  • 27 януари 2023 12:06

  • 2991
  • 8
© Булфото (архив)

Мисля, че можем да разкажем света, Европа и България през 2023 г. чрез думата "избори". Ще има предизборни кампании, политизиране на теми, невзети решения от страх от предстоящия вот, понякога отлагане на реформи заради срещата с избирателите пред урните. През следващата година в САЩ предстоят президентски избори, в ЕС ще има избори за Европейски парламент и това ще бъдат определящи избори. Ако говорим за Европа, тя ще трябва да реши каква ще бъде нейната бъдеща роля в света предвид войната, инфлацията, енергийната и хранителна сигурност на ЕС, зелената трансформация. Защото това винаги ще има отражение и върху България. Това заяви Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на по време на среща с журналисти.

Той допълни, че откакто избухна войната в Украйна Европа трудно намира своето място в света.

Липсва ми нещо, което е било запазена марка на ЕС, и това е мирът. ЕС винаги е изнасял мир и е изнасял решения, а сега чувам предимно военно говорене и никакви решения за тази криза. Никой не може да каже със сигурност колко са загубите от двете страни. Войната се превърна в някаква нова нормалност. А война в Европа в 21 век е нещо анормално, посочи Станишев.

Според него има реална опасност след решението на Берлин да изпрати танкове за Киев Европа да бъде въвлечена в конфликта.

По адрес на българските политици Станишев коментира, че те станаха "твърде локални, затворени и с кратък хоризонт". Смята още, че дали ще има или няма да има правителство след изборите на 2 април ще зависи от местните избори през октомври.

Като че ли дали ще има правителство ключовият фактор придобива ГЕРБ. Ако преди малко повече от година изглеждаха в изолация, сега в някакъв смисъл се връщат като обществено доверие и заслуга за това имат ПП и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, обясни бившият лидер на Партията на европейските социалисти.

Станишев: Политиката е неспособна да възпроизведе решение

По думите му ДПС има стабилен и твърд електорат и на местни избори винаги се представят силно. Докато за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е заяви, че "губи и физиономия, и позиции".

Големите политически сили в България не дават перкпектива на хората, не могат да формират общи политики по ключови национални въпроси. Те са основните виновници за кризата на доверието в политическата система. От основните партии, като БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ГЕРБ, липсва отговорно поведение. Като не се разговаря с хората, те се плашат, каза още Станишев.

Той добави, че президентът действа по Конституция и той няма вина, че продължава да управлява, уточнявайки, че вината е на политиците.

Призова партиите да поемат своята политическа отговорност и да посочат в програмите си своите приоритети.

,,Бих посочил 6 ключови цели пред България: пълна интеграция на България в ЕС, което означава членство в Шенген и Еврозоната; икономическа стабилност на компаниите и доходите на хората през 2023 г.; енергетиката и Плана за възстановяване и устойчивост; образование, здравеопазване и демография'', отбеляза Станишев.

,,Искам да призова партиите да преценяват тона, с който ще излязат от предизборната кампания. Призовавам към по-голяма отговорност и неперсонализация на политическите сблъсъци. Но това не означава да няма диалог, липсата на нормален разговор е една от основните причини за нашите неуспехи. И това не е само проблем у нас, а по целия свят. Потресен съм, че в 21 век най-голямата партия може да се радва, че има 600 000 гласа'', коментира Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Той не пропусна и да обвини лидера на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за сегашното състояние на партията.

Големият грях на г-жа Нинова е, че лиши най-бедната страна в ЕС от силна лява партия, която да изрява нуждите и желанията на работещите хора. Това е грях на Нинова пред цялата държава, не само пред БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Този избор е съзнателен избор на сегашното ръководство, начело с г-жа Нинова. И резултатите са налице, за съжаление. Те изобщо не се занимават с проблемите на хората, което е абсолютно неадекватно. Надявам се Конгресът да покаже, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е още жива. Не можеш да предлагаш едно и също и да очакваш нещо различно от избирателите. От Нинова не се очаква нищо ново, хората около нея са там само заради лични облаги, обясни той.

По отношение на Борисов Станишев сподели, че председателят на ГЕРБ, отивайки на лидерската среща, свикана от Корнелия Нинова, е бил неговият начин да се легитимира и да покаже, че е излязъл от изолацията.

Последвайте канала на

Владимир Василев
2991 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2023.01.27 | 14:35

8
Да ходи откъдето идва
чъки

2023.01.27 | 14:05

7
еврейски боклук да но умреш плъх

2023.01.27 | 12:12

1
СЪСЕЛА СЕ МАЗНИ С НАДЕЖДА ДА ЯХНЕ БСП. ОГЛАДНЯЛ Е А НИЩО НЕ УМЕЕ. НЯМА ДА МУ СЕ ПОЛУЧИ.

2023.01.27 | 13:35

6
супер точно!

2023.01.27 | 13:00

5
глад гони безработния съсел.

2023.01.27 | 12:42

4
От никаква изолация не е излязал и факта, че отиваме на избори говори достатъчно. Той приключи.
ГЕРБ

2023.01.27 | 12:29

3
са в изолация с ДПС, БСП и Възраждане... отровна комбинация вещаеща кражби, грабежи и по-високи данъци и по-ниски пенсии...Всичко за Москва!
Емѝ...

2023.01.27 | 12:20

2
Съселът, чиято корумпирана коалиция с ДПС докара тиквите на власт е последният, който може да дава мнение за политиката у нас.

Добави коментар

Водещи новини