Сабрутев (ПП): В НС показаха как се прави корупцията - през законодателство, скрито зад грижата за хората

  • 27 януари 2023 08:35

  • 801
  • 3
Сабрутев (ПП): В НС показаха как се прави корупцията - през законодателство, скрито зад грижата за хората
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

В НС се получи абсолютно показно как се прави корупцията - през законодателство, скрито зад грижата за хората. Това заяви депутатът от “Продължаваме Промяната” Венко Сабрутев в ефира на “Здравей, България”, запитан за цените на горивата. 

Той обвини Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в лобизъм. 

“Спомняте си едни хора, говреха за единия лев, който се крадял. Внесоха законопроект за цената на горивото, която трябва да падне с един лев. И между 1-во и 2-ро четене се появи магията на корупцията в НС и златната формула - една формула, в която се появи коефициент 50% - със закон да гарантира 50% от свръхпечалбите на “Лукойл” да си останат за тях”, каза Сабрутев.

Той обясни, че има разлика в цените на сорта Брент и суровия руски петрол, който се използва от “Лукойл”. Именно с него се прави свръхпечалба, твърди той.

Калина Константинова (ПП): Борисов играе на покер с бъдещето на България

“Законопроектът, който вкара г-н Добрев, беше уж да намали цената с 1 лв., а всъщност между 1-во и 2-ро четене в 10 часа вечерта на предишния ден в доклада на законопроекта се появи една формула, която казва, че 50% от разликата между двата сорта суров петрол ще влезе в държавата като компенсация, а останалите - ние ги гарантираме на “Лукойл”. Това се нарича лобизъм”, заяви депутатът. 

Относно компенсацията от 25 ст. на литър гориво, която беше въведена като антикризисна мярка миналата година, Сабрутев бе категоричен - ЕК няма да глоби страната ни. “ЕК казва, че България е успяла да компенсира българските потребители в този ценови шок. Сега комисията иска да провери дали тази мярка не е ощетила небългарските потребители. Истината е, че не са ощетени. Подобна проверка беше насочена и към други държави”, каза Сабрутев.

По думите му обаче все още няма крайно решение на ЕК. 

Той коментира още липсата на кворум в четвъртък заради, която депутатите не успяха да гласуват въвеждането на механизъм за разследване на главния прокурор.

Това, което се случи снощи, беше техническа хватка от страна на председателя на парламента. Той поиска проверка на кворума след един безумно дълг дебат и четене на доклад, който не представлява особен интерес в този момент за народните представители. И когато поискаш проверка на кворума, и за това нещо има точно 1 минута - се случи това”, обясни Сабрутев. 

“Защо приключиха наистина разследванията? Да не би да нямаме снимки от чекмеджето на г-н Борисов? Колко милиона се виждат вътре в злато и еврови банкноти? Защо не се приключи КТБ? защо главният прокурор започва да говори по тези теми, когато настане напрежение в пленарна зала по приемане на реформа, свързана със съдебната система? “, попита той.

“Трябва да има работеща прокуратура, за да може този, който краде - да отиде зад решетките”, категоричен е депутатът. Той заяви още - народното събрание не работи в интерес на българския народ, а законопроектът може и да не мине на второ чете в зала. 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
801 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Нищоправец

2023.01.29 | 11:53

3
МНОГО ГО БОЛИ,МИЛИЯ,ЧЕ НЕ МОЖАХА ДА ЛАПНАТ МИЛИАРДА.
✋Mиpoлюбa Бeнaтoвa✌️

2023.01.27 | 16:01

2
卐Heil Hitler!卐 ☞⚡ⒽⒾⓉⓁⒺⓇ koйтo «интeгpиpaшe» мaнгaлитe-cвoдници, изнacилвaчи и yбийци пpeз koминa, вce пo-вeчe щe ни липcвa!⚡☜ 卐Sieg Heil!卐 ☞⚡Дoлy мaфиятa!⚡: tiny.cc/abx1vz ☞⚡Дoлy Бългaроубиецa Цигaн-Бoko-Гoмнoтo oт ceлo Xepakoвo!⚡: tiny.cc/vbx1vz ☞⚡ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!⚡ ☞⚡ДEЦИГAНИЗAЦИЯ!⚡ ☞⚡ДEЦИГAНИЗAЦИЯ и ДEМИЛИЦИOНEPOЗAЦИЯ⚡!: tiny.cc/x4w0vz ☞⚡☠️Maнгaл-cвoдниk ce интeгpиpa eдинcтвeнo и caмo ПPEЗ KOМИH!☠️☠️☠️⚡ ☞⚡Ha видoв дeн, всички мангали-сводници и своднички, зaeднo c цялaтa им poдa, в трудови лагери, и в пет сутритнта под строй на работа!⚡ ☞⚡Конфискация на цялото имущество и пари на престъпните цигански кланове и всички в трудови лагери доживот! ☞⚡Тpи пъти днeвнo бoй c kaмшиk нaгoлo, бoй, бoй, бoй и пaк бoй, мaнгaл сaмо c бoй сe oпpaвя, бoй пo гнycнитe мaнгaли-сводници, бoй дo пocиpaнe!⚡ ☞⚡ЛИHЧ, KYPШYM и BЪЖE за Бългaроубийците Бoйкo Meтoдиeв Бoрисoв, Axмeд Иcмaилoв Axмeдoв-Дoгaн и Pyмeн Гaйтaнckи-Bълkа!⚡: tiny.cc/yx42vz ☞⚡Бeлeзници и 3ATBOP зa Изeдницитe-Фeoдaли-Бългapoyбийци и ВPАГОВЕ нa Бългapия и нa бългapckият нapoд!⚡: tiny.cc/2y42vz ☞⚡Турчеещите се мангали-българомразци и сводници HA-KOЛ!⚡: tiny.cc/4y42vz ☞⚡ЛИHЧ и Пyблични Ekзekyции нa бългapoyбийцитe oт ДC-Милициoнepo-AБпФK-Koтилoтo!⚡: tiny.cc/6y42vz ☞⚡Всички зaптиeтa и cвoдници в морги и крематориуми!⚡: tiny.cc/hwczuz ☞KYPBИTE от ДAНC, KOПEЛДAЦИTЕ от БOП, ДЖEЛAТИТE oт COБТ и ГAВAЗИTE от YБO нa ЧEHГEЛA!⚡: tiny.cc/b4dzuz ➤⚡Цялото милиционер-жидо-цигaн-ДС-АБпФК-котило, съсипало животите на милиони българи, до крак в трaпа и отгоре с булдозерите!⚡: tiny.cc/zp6zuz ➤☀️❤️☀️❤️☀️❤️БЪЛГAPИЯ НA БЪЛГAPИTE❤️☀️❤️☀️❤️☀️: tiny.cc/qewyuz
Милко

2023.01.27 | 09:58

1
В парламента само показват, а ПП я прави корупцията.

Добави коментар

Водещи новини