Социалният министър отговаря на БСП: Проектът е одобрен от МС и от ЕК по времето на Гьоков

  • 26 януари 2023 14:02

  • 1556
  • 3
© Булфото

Сигналът, който се твърди, че е внесен в прокуратурата, е за един проект, който е създаден и одобрен от предходното редовно правителство. Тогава министър е Георги Гьоков, този проект е одобрен и от ЕК. Ако Гьоков е бил против, то той е имал всички налични инструменти, за да реагира, но не го е направил. Това заяви пред журналисти социалният министър Лазар ЛазаровЛазар ЛазаровЛазар Лазаров е роден на 18 март 1970 г. в София.   Завършил е УНСС, специалност, предаде репортер на novini.bg.

По думите на Лазоров този проект е особено важен, не само защото ще може да осигури независимост на хората в неравностойно положение, но той е обвързан и с Плана за възстановяване.

Когато дойдохме с моя екип - не бяха предприети действия за реализирането му, а това поставя под риск второто плащане по Плана за възстановяване. Всяко действие по проекта е одобрено от МС и от ЕК, категоричен е той и добавя, че са създали екип и са предприели всички дейности, за да може да се реализира той. По думите му са се обърнали към всички кметове, за да се предоставят свободни държавни земи и свободни общински сгради. Ние търсим точно определени помещения, каза социалният министър и добави, че те търсят достъпна обществена срена, развита инфраструктура и голям пътникопоток. Предприети са действия  тези изисквания да бъдат изпълнени, подчерта още той.

Лазаров разкри, че са оценени 13 оферти от независим оценител, който е направил независима пазарна оценка.

Той изказа благодарността си към БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, че е дала трибуна, за да популяризират този проект.

От БСП подават сигнал към главния прокурор за решение на МС

Лазаров разкри, че социалните помощи вече ще бъдат отпускани по нов ред.

Той пожела успешна предизборна кампания на партиите у нас и в часност на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, като напомни, че едва ли кампания на гърба на служебното правителство ще бъде успешна.

Лазаров отговори още, че до този момент с него не са водени разговори да остане на поста си, но досега винаги е бил част от служебните кабинети.

Последвайте канала на

Калина Христова
1556 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
вале-каро

2023.01.26 | 18:22

3
Не разбирам. Какво лошо има в това ,че проекта е одобрен от предишното правителство. Въпросът е как се изпълнява този проект.

2023.01.26 | 18:13

2
От Европейския казват,че няма пари за ограда на общата граница у нас ама за Посрайна де не е даже в тоя съюз може
ZeЛЕвСКИ

2023.01.26 | 18:09

1
ТОО ДРоГАР ЯВНО Е БАВНОРАЗВИВАЩ СЕ ... ММУ-ХА-ХА

Добави коментар

Водещи новини