Рамадан Аталай: Отиваме на безсмислени избори

  • 26 януари 2023 13:44

  • 787
  • 6
Рамадан Аталай: Отиваме на безсмислени избори
© Булфото (архив)

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с направи всичко възможно да възстанови диалога в парламента. Опитите ни явно не бяха успешни. Най-много залагахме на първия мандат. След като първата политическа формация не намери сили в себе си да създаде необходимата организация - да определи приоритетите, върху основата на които да се създаде преходното или техническото правителство, вече беше ясно, че няма как да се оформи правителство. Това каза пред БНР Рамадан АталайРамадан АталайРамадан Байрам Аталай е роден на 12 април 1957 година в разградското село Мъдрево. През 1997 г. се от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с

И подчерта, че ако третият мандат е бил връчен на Движението - което като партия, която два пъти е била мандатоносител и веднага е предоставяла възможността министър-председателят да бъде от друга политическа формация и е заела онова място в политиката, което й се е полагало, а не много повече, е имало база за оформяне на обща визия и правителство. 

Аталай, ДПС: Твърдо отиваме на избори

"Отиваме на безсмислени избори. Не съм убеден, че ще се създаде правителство... Тезата, че лидерите трябва да поемат отговорност, дори да е недоволен избирателят им, ако интересът е за развитието на държавата. От тази позиция ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с сме готови да седнем на масата и да разговаряме с всички политически формации". 

В предаването "12+3" Аталай допълни, че след предсрочния вот ще има възможности, но ако се пропуснат, ще се отиде на още едни избори, това обаче едва ли ще се понесе с търпение от обществото. 

На въпрос - кои партии имат експертизата да управляват, той отговори: 

"Освен ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, и ГЕРБ имат експерти, които могат да понесат политическа отговорност. БСП също. В средите на "Промяната" има сериозни колеги, които също могат да вземат участие, стига да могат да е освободят от некомпетентността на лидерите си, които понякога им налагат такива решения, с които и те не са съгласни. "Български възход" също бяха диалогични. "Възраждане" не са онази крайна националистическа партия, те повече клонят към патриотичната част, ако емоцията понякога не им надделее". 

Радина Лазарова
787 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Айше Ханъм Гьозел Уйдурма

2023.01.26 | 15:26

6
Евала! Машала! Абсолютна истина.И то от турчин, дето си вади хляба с политика. Явно знае ,че никой не го слуша , а и да го слуша- не го разбира- нали на български го е казал.

2023.01.26 | 15:23

5
Що бе Възраждане ще спечели
Бойко борисов

2023.01.26 | 14:47

4
Продължавате да не разбирате , с тази система на управление е свършено.
Българин

2023.01.26 | 14:25

3
Ами като са безсмислени не се явявай на тях бе господин аталай...

2023.01.26 | 14:09

1
По-безмислени от ДПС и почетния хидролог ли?!

2023.01.26 | 14:24

2
То има ли някой смислен вътре.

Добави коментар

Водещи новини