Свиленски: Президентът забави връчването на мандатите, без да го е искал никой

  • 26 януари 2023 09:25

  • 854
  • 10
Свиленски: Президентът забави връчването на мандатите, без да го е искал никой
© Булфото (архив)

„Президентът забави връчването на мандатите, без никой да го е искал. Сигурно държавният глава не е нарушил Конституцията, но е нарушил нормалните норми и създава прецедент за в бъдеще.“ Това каза председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски.

По думите му следващият президент може да държи мандатите и 6 месеца.

„Парламентаризмът е застрашен  и се измести управлението на друго място. Единственото обяснение за това удължаване е, за да работи служебният кабинет спокойно и необезпокоявано от никого. Нямам друго обяснение“, коментира Свиленски.

Той заяви, че има разлом между Румен Радев и българските социалисти, защото водените от него политики нямат нищо общо с желанията на социалистите.

„Ние знаем какво мислят те. Президентът трябва да бъде равно отдалечен от всички. Показа, че не е. В крайна сметка той сам призна, че се е намесил в кампанията на предишните избори с неговия служебен кабинет, създавайки политически проект. След това неговите министри какво правиха по студиата и по време на предизборна кампания. Така че тези самопризнания са от тяхна страна. политиките, които водеше служебния кабинет, нямат нищо общо с политиките, които очакват социалистите и левите хора, както обичат да казват от президентската институция“, коментира Свиленски.

Миков: За мен е ясно кой ще е първи, кой втори. Но първият няма да направи правителство

Според него на предстоящите избори БСП ще има нова програма, свързана с модерното ляво.

Той коментира и дали е възможно обединение с Обединената левица, в която са Татяна Дончева и Георги Първанов

„Тези хора бяха депутати от БСП и  станаха това, което са благодарение на БСП. Обединение ние сме предлагали на Дончева, ходихме, водихме разговори за коалиция. Тя поиска повече избираеми места, отколкото БСП. Единствената тема за разговор са избираемите места“, добави Свиленски.

Радина Лазарова
854 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
Ей, Свиленския!

2023.01.26 | 10:33

10
Я бягай да обадиш на селяндурката от Крушовица, коварната, двулична, нагла и в червата мръсна кремълск слугиня като теб и като Фатмака от село Славяноов, че всички натовски държави усилено въоръжават Украйна с най-модерни танкове, ракети и всякаква настъпателна бойна техника и вашият господар в Кремъл ще бъде сразен! Ама то и без това вече го е сразил ракът и скоро ще пукне!
1

2023.01.26 | 10:25

9
"Затънал" е (п)Резидента на Решетников! Затънал е до фатмашката си фуражка в кремълските лайна!
6

2023.01.26 | 10:24

8
Горката Деса! Отишла "от трън, та на глог"!
3

2023.01.26 | 10:22

7
Така ли бе, подлого на кремълското чудовище и пъдарин на бостана в село Славяново, така ил?! А този "някой, който трябва да оправи държавата", трябва ли да разединява партиите и народа, трябва ли да назначава за министри в служебния гълъбарник на червеното и в червата ЗаКаПеЧе слуги на Кремъл като него и национални предатели? Този "някой" трябва ли да прави България за резил, за срам и посмешище по света с унизителния си слугинаж към чудовището в Кремъл?! Трябва ли президент на великата ни някога държава да е лакей и национален предател?! И трябва ли да го търпим?! Понеже от ЕС, НАТО, Щатите и целия демократичен и цивилизован свят показаха, че те няма да го търпят!

2023.01.26 | 10:10

6
Свиленски, баджанак, ама много си тъп. Ти си прояден от злоба и жлъч. Май Деса добре ти е била дузпата!
чъки

2023.01.26 | 09:53

5
свиленски вземи се гръмни
ЖИВОТНО

2023.01.26 | 09:39

4
КОМЕНТИРАЙ 120 ВЪЗДУШНИ МАНДАТА ОТ УМРЕЛИТЕ СЕЛА!
alexievi

2023.01.26 | 09:39

3
Г-н Свиленски, толкова ли е трудно да се разбере, че като сте калпави в парламента и нищо не можете да сътворите все някой трябва да прави нещо за хората и да управлява държавата. Стига сте търсили някой друг да е виновен за това което вие (не)вършите.

2023.01.26 | 09:36

2
БСП Е АНТИБЪЛГАРСКА ОГРАНИЗАЦИЯ

2023.01.26 | 09:36

1
С това мрънкане срещу Президента затъвате главоломно.

Добави коментар

Водещи новини