Румен Христов (СДС): Не подготвяме коалиция с БСП и ДПС

  • 25 януари 2023 21:17

  • 559
  • 4
Румен Христов (СДС): Не подготвяме коалиция с БСП и ДПС
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Не се готви коалиция ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Нашата цел е да направим пълна мобилизация и да получим много добър резултат. Сигурен съм, че ще бъде по-добър от сегашния. Очакванията са, че досегашните втори ще си понижат резултата. Безспорно управлението ще бъде коалиционно. На този етап коалиция с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е изглежда невъзможна, отдавна имаме много сериозни различия", заяви лидерът на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в пред Bulgaria ON AIR. 

Той се съгласи с Бойко Борисов, че трябва да има диалог между партиите и да се видят приоритетните теми. По думите му диалогът след изборите е важен, но това не означава коалиция.

"Скептичен съм по отношение на определението експертен/програмен кабинет. Всеки кабинет е политически. Може да няма ярко изявени политически фигури, но зад тях ще има политически формации, които носят отговорността в парламента. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се опитва да защитава експертно своите политики. Атаките към тях не са личностни, ние спорим за политиките, които са важни за България", каза още Христов в студиото на "Денят ON AIR".

Румен Гечев (БСП): Няма да има чиста форма на коалиция, а вероятно програмно правителство

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "Възраждане" сезират Конституционния съд заради АЕЦ "Козлодуй".

"АЕЦ "Козлодуй" е опция. Тя е много по-лесна за довършване. Многократно сме казвали, че сме против АЕЦ "Белене", той е корупционен проект. Тази площадка е сеизмична. Но два блока в АЕЦ "Козлодуй"- да", коментира Христов.

Лидерът на СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на не вярва емоциите да се потушат след изборите на 2 април, но е на мнение, че може да се постигне хоризонт на управление, което да гарантира приемането на законите, свързани с ПВУ, съдебната реформа и бюджета. Перспективата пред служебно правителство не е с дълъг хоризонт, отбеляза гостът.

"Има силно разделение в парламента. Явно в обществото няма изкристализирана идея на кого да гласува доверие, който да бъде водач и да лидира процесите", отбеляза Христов.

Депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на се обяви за промяна на Конституцията, но смята, че България не е узряла за президентска република. Промяната на модела става с 2/3 от членовете на Велико народно събрание. Ние не можем да постигнем мнозинство от 121 в обикновен парламент. Няма как това да се случи, убеден е Христов.

Той подчерта, че Еврозоната е много важна за българската икономика и гражданите. 

"Забавихме се, изпуснахме възможността. Много се съмнявам, че при тази висока инфлация бихме могли да покрием критериите и на 1 януари 2024 г. да станем член. Очаквам до голяма степен решението да бъде политическо. Не бяхме напълно готови и за ЕС, накрая имаше политическо решение, което ни стимулира да влезем в този съюз", заяви Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в

Той е на позицията, че е по-добре да си запазим ядрените мощности, дори ако трябва да загубим част от парите по Плана за възстановяване и устойчивост.

"Да, това са мощности от миналото, но те в момента нямат алтернатива и трябва да работят", завърши Христов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
559 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Пхахаха

2023.01.26 | 03:49

4
Какво значи "не подготвяме", коалицията с ДПС работи отдавна.
????

2023.01.25 | 22:20

3
А бе,Руменчо,КОЛКО "депутати" има "сдс"?!?!?! А,и още нещо,КАК може да се подготвя нещо,което СЪЩЕСТВУВА вече ГОДИНИ НАРЕД?!?!?! Да,да да за КОАЛИЦИЯТА "РАЗДЕЛЯЙ и ВЛАДЕЙ"-"БСП"="бсп"+"дпс"+ ОПГ"герб",става дума!!! А,няма го "сдс" ли,ами че СЕГА,КЪДЕ е?????????????????????
???

2023.01.25 | 21:55

2
КОЙ те излъга, че "сегашните втори ще си понижат резултаат" бе, лакей и гъзолизец на СИКаджгийската мутра и свиреп престъпник от подземния свят, чийто задник не се умори да лижеш? КОЙ те излъга бе, счупена патерица на престъпната герберастка сган?! Отколешният ти аркадаш - милиардера от сараите или Зеления чорап от село Славяново, оказал се най-големият позор и срам на България не само в новата й истоиря
истината

2023.01.25 | 21:46

1
А бе румба какво се оправдаваш че не сте готвили .Ти имаш ли глас в тая партия. герб бе боклук с боклук.Ти пристана на мутрите и бандитите само заради собствените си интереси ,а не интересите на сдс. От 15години сдс не съществува така че разправи тия лъжи и измами на опростачените около теби никаквици

Добави коментар

Водещи новини