Плевнелиев: Уволнението на Мирослава Тодорова е необосновано

  • 16 юли 2012 16:36

  • 845
  • 0
Плевнелиев: Уволнението на Мирослава Тодорова е необосновано
© Булфото

Запознат съм с това, какво е заявил по случая със съдия Мирослава Тодорова вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, но това не променя моята позиция. Това заяви в Добрич президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Държавният глава заяви категорично, че неговата позиция по случая остава същата като преди. "Аз считам, че ако Висшият съдебен съвет (ВСС) искаше да вземе едно наистина обективно и обосновано решение, той просто можеше много просто да каже: да вярно е, че забавянето на някои съдебни дела е системен проблем", коментира Плевнелиев.

Той допълни, че ако има системен проблем, трябва следователно да се търси и системно решение – какъв е проблемът, къде се случва, кои съдии системно нарушават и кои не толкова. Но при всички случаи това щеше да покаже тяхното желание да работят за репутация на системата, да генерират системни решения по един много обоснован и прозрачен начин, ако бяха подходили така", каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Направеното е "едно необосновано, необективно решение, което аз продължавам да твърдя, че е такова", посочи той.

"Това е оставило съмнение, че се подхожда не системно, а индивидуално към някой със силна гражданска позиция, но и води дела срещу вътрешни министри", каза още държавният глава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
845 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини