БСП иска законови промени за защита от компании с "мръсно" производство

  • 25 януари 2023 11:38

  • 291
  • 4
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

На брифинг в кулоарите на парламента от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е обявиха, че екологичната тема е един от основните приоритети пред партията, предаде репортер на Novini.bg.

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е иска да опази чисти земята, въздуха и водите на България, заяви зам.-председателят на ПГ на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България Иван Ченчев.

Младежкото обединение на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е също застъпва силно тази позиция и работи по нея много активно. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не е против чужди инвестиции в България, но ще предприемем законодателни инициативи да има отстояние от химически заводи, заводи за отпадъци, кариери, което да гарантира безопасността на българските граждани.

Красимира Йовкова, председател на Комисията по екология към Националния съвет на Младежко обединение в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, представи казус, свързан с изграждането на три кариери в Асеновград. Ние водим всекидневни борби да запазим целостта на природата, чистотата на питейната вода, качеството на хранителните продукти в нашия район, здравето на хората и нашите домове.

За 10 г. в община Асеновград се получават три инвестиционни намерения в радиус на 2 км помежду си и в непосредствена близост до населените места и домовете на хората. Това са предпоставки за огромна демографска, социална и екологична катастрофа. Общият брой жители, които биха били засегнати от това нещо, е над 3100 човека, заяви Йовкова.

Ние в Младежко обединение в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е силно държим това нещо да се спре и ще вземем всички необходими мерки. Трябва да се обединим и да излезем с една споделена визия за създаването на закони, които да бъдат както в защита на природата, така и на човешките права, добави Красимира Йовкова.

ЕК: България е първа по замърсяващо производство в ЕС

София Вергилова, член на Националния съвет на Младежкото обединение в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, посочи, че години наред жителите на два великотърновски квартала - „Чолаковци“ и „Бузлуджа“, алармират за запрашаване, задимяване, неприятни миризми и силен шум в района на небезизвестното предприятие „Кроношпан“, което се намира на една улица разстояние от жилищните квартали.

Хората споделят, че често сутрин намират колите си потънали във фин прах, казват, че в определени части от денонощието шумовете и миризмите са доста над нормите. В тези квартали живеят малки деца, представете си какъв въздух трябва да дишат те и семействата им. През октомври 2022 г. На предприятието беше наложена имуществена санкция от 10 000 лева от РИОСВ за запрашаване и задимяване, по сигнал на хора от тези два квартала. Последва санкция от РИОСВ от 20 000 лева, отново по оплаквания на живущите в квартала. Въпреки това всички доклади, които са правени дотогава, показват, че среднодневните показатели на замърсяване на въздуха са в нормите, заяви социалистката.

Тази австрийска фирма вече не оперира на територията на Австрия поради факта, че не спазва екологичните изисквания. Премества се в Германия, там закупува необходимите филтри и остава да оперира на място. Защо това не може да се случи и в България, защо жителите на Велико Търново трябва да дишат този въздух? Въпросът е кой позволява това да се случва и доколко контролните органи успяват да се справят с проблема, дали не трябва да се контролират органите, които правят проверките във Велико Търново, защото нашата основна цел е опазването на здравето на хората и човешкия живот, каза още София Вергилова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
291 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
КЪДЕ Е ЖИВАКА

2023.01.25 | 13:51

4
ОТ ОПАСНИТЕ ОТПАДЪЦИ ОТ ЕВРОПА?
КЪДЕ СА ПАРИТЕ

2023.01.25 | 13:50

3
ОТ ЛАМПИТЕ С ЖИВАК ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ У ПЛЕВЕН?
PaulaFox

2023.01.25 | 13:35

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2023.01.25 | 11:54

1
Най-замърсяващ е златодобива.

Добави коментар

Водещи новини