ИТН: Единственият вариант за работеща държава е смяна на системата

  • 25 януари 2023 09:55

  • 661
  • 23
ИТН: Единственият вариант за работеща държава е смяна на системата
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

"За "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" единственият вариант да имаме държава, която да работи, е смяна на системата. Последният парламент доказа, че системата в момента се възпроизвежда по един и същи начин, без да се роди нещо, което да функционира. Системата позволява дълги периоди на неразбирателство, което води до служебни правителства", каза Ивайло Вълчев от ИТН в ефира на БНТ.

По думите му промяната на формата ще доведе до промяна на съдържанието.

"В една евентуална президентска република президентът веднага назначава министър-председател от партията, която е спечелила парламентарните избори. Това води до бързо съставяне на правителство и парламентът започва да функционира. Не се губи време и не се влиза в безпринципни договорки", допълни Вълчев.

Той поясни, че президентската република не е край на парламентаризма, защото Народното събрание запазва пълен контрол над правителството.

"Във всеки един момент кабинетът с вот на недоверие би могъл да бъде изпратен в оставка. Всичко това, което стои като страхове у хората, го има при всяка една система. Не виждам какви ще са деструктивните процеси при смяна на модела", каза още той.

ИТН внесе в НС подписка за свикване на национален референдум за президентска република

От днес започва подписка в големите градове на страната за провеждането на референдум. Референдум, който цели свикването на избори за Велико народно събрание, което от своя страна да се заеме с изменение на формата на държавното управление на България – от парламентарна република в президентска такава. Инициативата е на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен".

Цветелина Кирилова
661 23

Свързани новини

Коментари 23

Добави коментар
Стамболов

2023.01.25 | 17:48

23
Диктаторските режими се възползват винаги от придобивките на демократичния свят за облагодетелстване на своята номенклатура, а от неговия либерализъм - за да го подкопават с диверсии. Партии като "Възраждане" и ИТН са очевидни Кремълски проекти, застрашащи сигурността на страната и следва да бъдат обект на разследане и търсене на съдебна отговорност от държавата !
Стамболов

2023.01.25 | 17:23

22
Тоталитарните режими се възползват винаги от придобивките на демократичния свят за облагодетелстване на своята номенклатура, а от неговия либерализъм - за да го подкопават с диверсии. Партия "Възраждане" и ИТН са очевидни Кремълски проекти за дестабилизиране на България и следва да бъдат обект на разследане и търсене на съдебна отговорност от държавата !
Стамболов

2023.01.25 | 17:22

21
Тоталитарните режими се възползват винаги от придобивките на демократичния свят за облагодетелстване на своята номенклатура, а от неговия либерализъм - за да го подкопават с диверсии. Партия "Възраждане" е един от очевидните Кремълски проекти за дестабилизиране на България и следва да бъде обект на разследане и търсене на съдебна отговорност от държавата !
забрава

2023.01.25 | 14:15

20
Дано изгледат записите от присъствието си в Парламента. Превърнаха Парламента в шоу и сега се правят на по-големи шоумени. Тъкмо ги научат как да се обличат подобаващо и да не говорят общи приказки, те не преодоляха бариерата
ЖИВОТНО

2023.01.25 | 14:12

19
СИСТЕМАТА ЗА ВАС Е СЕКИРАТА И ДРЪВНИК! НИЩО ДРУГО!
ЖИВОТНО КАЖИ СИ БЕ!

2023.01.25 | 14:09

18
НИЕ БЪЛГАРСКИТЕ ПСЕТА Е ЗА ТОВА СТАВАМЕ! ЗА КОЕ?
ФЕСОВЕТЕ

2023.01.25 | 14:07

17
ДА НИЖАТ ТЮТЮН, ДА БЕРАТ КРАСТАВИЧКИ И ДА ВИ СТРОЯТ БЛОКОВЕ ЗА БЕЗ ПАРИ ЛИ? :) И ДА ВЪРТЯТ У АДСКИЯ НА СМЕНИ :)
ЖИВОТНО

2023.01.25 | 14:06

16
КОЯ ТОЧНО СИСТЕМА Е ПОДХОДЯЩА ЗА ВАС? :)
ЖИВОТНО

2023.01.25 | 14:03

15
ПРИ СОЦИАЛИЗМА НОРМАЛНИ ХОРА ЛИ БЯХТЕ? А СЕГА? ИЛИ САМО МЕТАЛНАТА ТРЪБА ВИ ДЪРЖЕШЕ ЩО ГОДЕ КРОТКИ? :)
ЧИПА!

2023.01.25 | 14:01

14
ЦАРЯ ВИ ГО КАЗА :) ЖИВОТНОТО ПРИ ВСЯКА СИСТЕМА СИ Е ЖИВОТНО!

Добави коментар

Водещи новини