Доц. Киселова: Би могло да има проблем с логистиката за машините в чужбина

  • 25 януари 2023 09:31

  • 193
  • 1
Доц. Киселова: Би могло да има проблем с логистиката за машините в чужбина
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Би могло да има проблем с логистиката за машините в чужбина, защото не се знае дали ножът, който трябва да нареже ролките, е доставен в България. На теория е възможно изборите да са и по-нататък през април, но тъй като вече доста се разтегли процедурата, президентът оповести своето намерение как ще протекат събитията. Изборите трябва да се състоят до 2 месеца след разпускането на парламента. Това каза доц. Наталия Киселова за "Твоят ден".

"Специалната хартия и размера на ролките за машината трябва да са с конкретен размер, затова БНБ оповести, че няма готовност и го направи през декември. Трябва да има за всяка машина по две ролки, защото теоретично всеки гражданин може да реши да гласува с машина", обясни тя. 

По думите ѝ ако няма достатъчно хартия за машините, ще се премине към гласуване с хартиена бюлетина.

Първан Симеонов: Есента може да имаме местен и парламентарен вот, заедно с референдум

"Има неяснота по организацията на изборите, което значи, че има напрежение. Твърди се, че има проблеми, но партии не са сезирали КС все още. Народните представители трябва да имат яснота колко време им е необходимо, защото другата седмица НС спира да съществува", посочи конституционалистът. 

Според нея въпросът с референдума за президентска република е на ръба.

"Това показва стремеж на една извънпарламентарна партия да напомни за себе си. Въпросът за президентска република трябва да върви с аргументацията как си го представят. От Инициативния комитет нямат представа какво искат. Трябва да има проект, говорят откровени глупости. Не се прави никаква разлика между президентска и полупрезидентска република, не могат да дават произволни примери", коментира доц. Киселова. 

Росица Валентинова
193 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.25 | 13:39

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини