Евродепутатът Петър Витанов се срещна с посланика на РСМ в ЕС след нападението над Християн Пендиков

  • 24 януари 2023 15:32

  • 696
  • 2
Евродепутатът Петър Витанов се срещна с посланика на РСМ в ЕС след нападението над Християн Пендиков
©
Слушай новината Слушай новината

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее проведе среща с посланика на Северна Македония в Европейския съюз Зулфи Исмаили в Брюксел.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1238

Двамата обсъдиха нападението над българина Христиан Пендиков, който беше пребит на 19-и януари вечерта в Охрид. Пендиков получи тежки травми и в момента се лекува във ВМА-София. „Пред посланик Исмаили подчертах, че социалистите са особено чувствителни към всички престъпления от омраза. Подобни тежки инциденти саботират работата на политиците от двете страни на границата и забавят процеса на интеграция и приятелство между нашите две държави“, каза Витанов. Зулфи Исмаили увери, че правителството на Северна Македония също осъжда нападението над Християн Пендиков. 

Няма промяна в състоянието на пребития в Охрид Християн Пендиков

Петър ВитановПетър ВитановПетър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее съобщи, че Делегацията на българските социалисти ще настоява инцидентът от Охрид да влезе в годишния доклад по разширяването. Българските евродепутати ще отправят въпроси към Европейската комисия и Европейския съвет -какво ще предприемат срещу подобни актове на насилие към българите в Република Северна Македония „Политиците сами създадоха такива обществени настроения, на които в момента стават жертва“, отбеляза още Витанов.

По време на срещата беше обсъдена и темата за транспортната свързаност между двете държави и в частност Коридор номер 8. Този стратегически проект е важен за двете държави и ще допринесе за икономическата интеграция.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
696 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.01.24 | 15:57

1
Всички държави имат критерии за назначаване на политици и администрация, нашите са като хванати от гората.

2023.01.24 | 16:56

2
СЕЛСКИ ПАРЯСНИЦИ

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини