Нинова: От липсата на редовен кабинет губят хората и България

  • 24 януари 2023 10:19

  • 823
  • 9
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

От това, че няма да има редовно правителство, губят хората и България. Забавят се доста важни процеси, тези четирите приоритетни, които ние определихме. Това заяви лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за след като върна на президента Радев третия мандат неизпълнен.

Тя заяви, че на конгреса на партията ще се реши дали да падне забраната за коалиция с ГЕРБ, и то ако изобщо някой от социалистите го повдигне като въпрос.

"Специалистите по конституционно право казват, че трябва възможно най-скоро да се разпусне Народното събрание. Другото би било по ръба на конституцията, но това ще реши президентът", посочи тя.

„Винаги сме заявявали, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е подкрепя категорично парламентарната република като форма на управление на държавата“, категорична бе тя.

„Не можахме в този парламент да приемем бюджет за 2023 г., а чрез него можеше да овладеем инфлацията, да увеличим доходите, да се преборим поне малко с неравенство и бедност; не успяхме законите по ПВУ, както и съдебната реформа“, посочи още тя.

Тя не смята, че е имало партия, която можеше да реализира третия мандат, особено след скандала с Nexo.

На въпрос относно това дали Нинова смята неуспеха на третия мандат като провал на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, тя твърдо заяви: „Не. Не можа да се състави правителство и с първия, и с втория мандат. Това е общ неуспех на 48-то народно събрание.“

Нинова върна третия мандат на Радев, той поясни кога ще разпусне парламента

„Готови сме за кампания. Ще работим, ще обикаляме, ще говорим с хората. Провеждаме срещи всяка седмица из цяла България с хората – виждаме умора, апатия. Основна цел е да обединим хората и да покажем, че е важно да гласуват за бъдещето си“, допълни още тя.

„Ще има разлики на изборите. Няма да се повторят същите резултати“, каза още тя и потвърди, че очакват и искат правителство да има.

По думите ѝ е рано да се говори за експертен кабинет.

Тя посочи като виновни за провала всички институции, които участват в този процес – НС, партии и президентска институция.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
823 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2023.01.24 | 15:03

9
А печелят политическите тарикати. Нали другарко импексова?

2023.01.24 | 13:11

8
osrana krushovska bivolica narodat nishto ne gubi tce te niama teb slujebnoto pravitelstvo raboti po dobre
Ми

2023.01.24 | 12:37

7
Май комунистите губите повече, щот не можете да крадете. Краткият престой във власта се характеризира с яко и мащабно крадене. Вас трябва да ви набучат на кол .долни комунист. Нагла зган
Корнела

2023.01.24 | 12:07

6
ще направи всичко , само да се насади на добра длъжност,,,
Пускайте…лдл

2023.01.24 | 11:47

5
Пипалата на корупцията и крадете докато е служебно правителство. Нали така ви е по-добре
1

2023.01.24 | 11:24

4
Ама трябва да ги поведе "льотчика", нали?! Излети ли и той, България е спасена!
Така ли?!

2023.01.24 | 11:22

3
Така ли ма, селяндурке от Крушовица? Така ли ма, слугиньо на кремълското чудовище, злодей и масов убиец? Той нали е доволен, че изпълнението на коварния му и мръсен сценарий върви по план, благодарение на теб лично и на онзи, който ти даде мандата, след като отлично знаеше, че няма да можете да съставите правителство! Да, ама такава беше задачата, възложена ви от него, нали? Не го даде на ДБ, защото се е напикал от страх да не "падне" от някой висок етаж! С много непослушни вече се случи, нали?!
и с кабинет и без такъв

2023.01.24 | 11:15

2
България се рее в пространств0то и времет0 НЕК0НТРОЛИРУЕМ0 като излязъл от стр0я сателит
ИмидиЪтли

2023.01.24 | 10:59

1
Марш на Бузлуджа дрогарко и излитайте с всичките ти дружки!

Добави коментар

Водещи новини