Министър Тодоров: Няма изтичане на лични данни след хакерската атака на Агенцията по заетостта

  • 24 януари 2023 08:51

  • 673
  • 3
Министър Тодоров: Няма изтичане на лични данни след хакерската атака на Агенцията по заетостта
© Булфото (архив)

Атаката, като всяка една такава атака, е осъществена в късните часове на неделя. Поразени са доста от масивите на Агенция по заетостта. Това каза служебният министър на електронното управление Георги ТодоровГеорги ТодоровГеорги Георгиев Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през по повод вчерашната хакерска атака на Агенцията по заетостта в ефира на БНТ.

Веднага сме предприели действия по отношение на защитата на цялата информация, така че да не бъде загубено нищо. Както и да може по най-бързия начин да се възстанови нормалното функциониране на всички системи на Агенция по заетостта, подчерта служебният министър. 

"В момента работим. Погрижили сме се цялата информация да може да бъде възстановена. Нищо не е загубено до момента. Текат следствени действия. Съвместно с колегите от ГДБОП и ДАНС се установява обема на поразяване.Цялата инфраструктура на Агенцията е качена на държавния частен хибриден облак, така че да могат всички системи да бъдат възстановявани поетапно. Няма изтичане на лични данни", допълни Тодоров.

Хакнаха електронните системи на Агенция по заетостта

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
673 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
куче влачи

2023.01.24 | 11:20

3
диря няма - не ти вярваме!!!!!!!!!!!!

2023.01.24 | 09:57

2
"държавния частен хибриден облак" ???

2023.01.24 | 08:58

1
Хакерите да хакнат градския транспорт, там лични данни бол, на напълно отворен достъп.

Добави коментар

Водещи новини