Доц. Ташев: Посещението на Османи е с цел да притъпи българската реакция на побоя

  • 23 януари 2023 10:28

  • 570
  • 5
Доц. Ташев: Посещението на Османи е с цел да притъпи българската реакция на побоя
© Булфото (архив)

23-годишният секретар на българския клуб в Охрид Християн Пендиков стана жертва на тежък побой миналата седмица. Той е с множество травми - има спукан прешлен на гръбнака, счупена челюст и травми по главата.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1263

Доц. Спас Ташев от БАН смята, че идването на македонския външен министър е гасене на пожар.

България извика за консултации посланика си в Северна Македония

"Посещението му е с цел да притъпи българската реакция, за да не стане изключително остра пред международната общественост. Северна Македония се опита да говори за реципрочност, защото ние също сме били агресивни и сме предизвикали подобна реакция. През последните години не ми е известно македонец да бъде пребит, защото е македонец. Думите на Буяр Османи са неофашизъм. Трябва да запознаем европартньорите си със случващото се в РСМ", посочи той.

Виктор Стоянов, председател на фондация "Македония", че побойникът има и предишни прояви, а няма яснота какво ще се случи с другите двама, за които се подозира, че са участвали в побоя.

"Дипломацията е едно, но практиката е друго, македонските институции не работят добре за българите. Имаме много случаи, в които българи пускат жалби, че са нападани и заплашвани, полицията не реагира. В училищата и по медиите се възпитава омраза срещу българския народ, тенденциозно отношение. Всички внушения създават тежка омраза в част от македонското общество. Ако в РСМ не започнат да работят институциите и за българи и да се спре насаждането на омраза, може да имаме убити българи", предупреди той. И призова да се инвестират капитали за интеграция на българите в РСМ. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
570 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Прожектор

2023.01.24 | 12:57

5
Картината е ясна. Грозни и отровни са плодовете на 100 години сръбски геноцид над българите в Македония, от които 78 години югомакедонистка "антифашистичка" национал- социалистическа пропаганда срещу всичко българско. Факт ! Факт е също, че лица като Костадинов и Джамбазки вършат мечешка услуга на България и на българите в РСМ с някои техни "патриотарски" лозунги в тон "кресчендо". Защото подхранват страховете и омразата, които деструктивни сили като ДПМНЕ и "Левица" съзнателно насаждат и експлоатират сред гражданите на РСМ ! Кой има интерес от всичко това ? Отговорът е очевиден !
vizitor

2023.01.24 | 09:31

4
ТОВА МОМЧЕ ГО БИХА БЪЛГАРИ С ПРОМИТИ МОЗЪЦИ.ТАКАВА КОЛЕКТИВНА ОБРАБОТКА НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ Т.Н.СЕВЕРНОМАКЕДОНЦИ Е ПОЛИТИКА НА ВЪРХУШКАТА КОЯТО ГИ УПРАВЛЯВА ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ.СРАМЕН НАЧИН ДА СЕ ЗАЯВИШ КАТО НАЦИЯ.
ДИЛБЕР ТАНАС

2023.01.23 | 10:44

3
ВРЕМЕ Е ЗА ЧЕТИТЕ !!!
PaulaFox

2023.01.23 | 10:44

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
ARMAKEDON

2023.01.23 | 10:43

1
НА МАКЕДОНЕЦ У ГЪЗЪ - КОЛЕЦ !!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини