Политолог: Това днес бе един ход в предизборната кампания

  • 20 януари 2023 21:41

  • 976
  • 2
Политолог: Това днес бе един ход в предизборната кампания
© Кадър: БТВ
Слушай новината Слушай новината

Политологът Геновева Петрова коментира пред БТВ днешната среща между лидерите на четири партии и обявеното от БСП след това, че ще върне неизпълнен третия мандат.

"Това не е първият път, в който се говори за експертен кабинет. Но днес всъщност има една качествена разлика - изявлението от страна на лидера на ГЕРБ, че ще направи усилие да помоли евентуално органите на партията да приемат едно евентуално общо управление с БСП. Дали е възможно това? Теоретично да. Но тук е важно да си дадем сметка, че независимо под каква форма бъде представено едно такова общо управление, то при всички положения ще страдат от проблемите, от които страдаше последната четирипартийна коалиция. Различни идеологически партии. Да, те могат да бъдат обединени от конкретна програма, но трудно могат да съгласуват позициите си по ключови въпроси. Затова смятам, че това, което сме чули, е един откриващ ход на предизборната кампания, който ще се развива в периода на цялата кампания, и ще получи отговора си като имаме изборните резултати", каза тя.

Борисов към Нинова: БСП се промени и сме готови да ви подкрепим в бъдеще, но не и сега

"Всичко, което наблюдаваме до момента, сочи към по-ниска избирателна активност. Не знам дали ще е драстично по-малка от последните избори, тепърва предстои да изследваме. Разочарованието от партиите е доста сериозно", добави Петрова.

Мая Йорданова
976 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
кочо боко сик ,вис и милиардите на сараите

2023.01.21 | 09:17

2
Отиват на предсрочни нужни на Хартиената коалиция за да купуват и манипулират изборните резултати .Считам още от сега дб ПП и Възраждане да говорят за касиране на изборите още от сега защото парите и пладнежкия грабеж е в ръцете на герб и дпс.Народе ако сте доволни от живота- беден ,гладен,болен гол, бос гласувайте за хартиената престъпна и бандитска групировка бос
PaulaFox

2023.01.20 | 23:01

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини