Посланикът ни в РСМ за побоя над Християн Пендиков: След като има престъпление, трябва да има наказание

  • 20 януари 2023 18:32

  • 707
  • 2
Посланикът ни в РСМ за побоя над Християн Пендиков: След като има престъпление, трябва да има наказание
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Християн Пендиков все още е в шок от случилото се. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ посланикът на България в Северна Македония Ангел Ангелов по повод побоя над секретаря на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид.

От няколо седмици констатираме нарастване на вербалното напрежение, има редица вербални заплахи срещу български активисти в Северна Македония. Очаквахме властите в Северна Македония да вземат конкретни мерки, за да намалят радикализацията. За съжаление, това не се случи и се стигна до тази ситуация, заяви Ангелов.

Ние като държава настояваме прокуратурата и съдът да се задействат и след като има престъпление, да има наказание. Защото иначе правовата държава не работи, а това е изключително важно за държава, която иска да е член на Европейския съюз, подчерта послникът.

Пребит е секретарят на клуб "Цар Борис Трети" в Охрид, съобщи евродепутатът Андрей Ковачев

Ще настояваме за гаранции и ще защитаваме всички в Северна Македония, които се самоопределят като българи. Опитваме се да създадем атмосфера, в която те да се чувстват по-сигурни, каза още Ангел Ангелов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
707 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.01.20 | 20:10

1
Добре режисиран американски сценарии Така укрите претрепваха и избиваха руснаци
PaulaFox

2023.01.20 | 20:49

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини