ВМРО: България трябва веднага да поиска от Брюксел да прекрати преговорите за членство на РС Македония в ЕС!

  • 20 януари 2023 11:00

  • 661
  • 1
ВМРО: България трябва веднага да поиска от Брюксел да прекрати преговорите за членство на РС Македония в ЕС!
© Булфото (архив)

България трябва веднага да поиска от Брюксел да прекрати преговорите за членство на РС Македония в ЕС! Тези на жълтите павета убийство ли чакат, за да разберат какво национално предателство направиха, вдигайки ветото, пита съпредседателят на ВМРО Александър Сиди

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1237

С остра публикация във Фейсбук страницата си Сиди реагира на недопустимата агресия, довела до тежки телесни повреди на секретаря на българския културен център в „Цар Борис III“ в Охрид.

Днес едно добро момче в Охрид беше зверски пребито. На етническа основа. Защото е българин. А днес да си българин в Македония отново е опасно. Точно така, както е било и преди сто години. Тогава, когато сръбските окупатори убиват, изнасилват, пребиват всеки, защото е българин. Не е първият случай на омраза. Вероятно няма да е и последен. Проблемът не е в озверялата сърбоманска, югоносталгична тълпа, обитаваща вардарския дял на нашата Македония обаче. Проблемът е в политиците. От двете страни на Осогово. Но най-вече от наша, гневи се съпредседателят на ВМРО.

За създалата се ситуация и ескалиращите случаи на омраза на етническа основа спрямо българите в РС Македония той обвинява персонално президента Радев, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, бившият министър-председател от „Продължаваме промяната“, по чието време беше подписан т.нар. план „Макрон“ - Кирил Петков, преседелия на ДПС Карадайъ.

...и всички останали безгръбначни йесмени, които се съгласиха да предадат Македония…

Александър Сиди дава за пример Гърция и гръцките политици, които  20 години не признаваха съществуването на независима Македония. В резултат на тази твърда политика накрая принудиха политиците в Скопие да сменят името на държавата и да сменят историята си.

Да сте чули за пребит грък?!? Няма и да чуете. Защото политиците в Атина знаят как да бранят националния си интерес! И никой безмозъчен политичар в Скопие не бе си помислил да насажда омраза срещу тях. Защото знае, че последствията за Македония ще са страшни, прави анализ войводата.

В емоционалния си пост той прави паралел с българската политика, наложена в последната година и половина.

Джамбазки с коментар за пребития секретар на български клуб в Македония

За разлика от тях нашите продажници показаха, че са безгръбначни. Че не правят нищо. Че не могат да отвърнат на агресията, защото ги е страх от някой брюкселски чиновник…

Докато едно момче, един българин в Македония, бере душа, само защото е българин, нашето Външно министерство сигурно ще пише нота. Ще я прати за одобрение в Брюксел преди да я обяви. Ще каже, че не одобрява такива действия. И поредният чиновник ще се прибере да плюска вкъщи, доволен от свършената работа, коментира още ситуацията съпредседателят на ВМРО.

В заключение той дава бързо и адекватно решение на настоящите „силни на деня“ политици, а именно незабавно да бъдат спрени всички разговори за напредък на преговорите за ЕС на РС Македония и пълен бойкот на всички официални срещи, на които присъстват политици от „…от тая клета сръбска провинция“.

Не да ги отлагаме. Да ги спрем! Дотогава, докато и последният българомразец не престане да съществува в тая наша Македония!

Или чакаме вече да бъде убит някой?! Само защото е българин, пита още Александър Сиди.

Припомняме, че над КЦ „Цар Борис III“ в Охрид за краткото време от откриването му миналата година бяха направени две покушения. Едното - нападение с камъни, а второто - стрелба с боен пистолет. Логично след никаква реакция от страна България, последва и тежко физическо нападение, довело секретаря на клуба до животозастрашаващо състояние.

По-рано през миналата година беше опожарен и КЦ „Иван Михайлов“ в Битоля, след което реакцията на българските политици беше да пуснат безнаказано Македония по пътя към ЕС.

Единствено присъствието на ВМРО в 43-тото и 44-тото НС беше гарант и доведе до реална защита на българския национален интерес в Македония. И поради тази причина бяхме умело отстранени от политическата сцена. За да могат вече две години марионетките на брюкселските бюрократи и американските клакьори да изпълняват послушно зададените задачи и да търгуват на едро Родината ни.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
661 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.20 | 11:17

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини