Николай Милков: МВнР работеше активно по установените приоритети на българската външна политика

  • 19 януари 2023 19:21

  • 357
  • 3
Николай Милков: МВнР работеше активно по установените приоритети на българската външна политика
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Министърът на външните работи Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, представи днес по време на открито заседание на Министерски съвет постигнатото в областта на установените приоритети на българската външна политика в рамките на отчета за работата на служебното правителство, съобщиха от институцията.

Министър Милков открои активната работа на Министерството за отстояването на мира и сигурността на страната ни, за защитата на интересите на България и на българските граждани в международен план и за изграждането на добросъседски отношения и регионална свързаност.

Като приоритетна задача на МВнР, произтичаща от мандата на служебното правителство, Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София, определи успешното организиране и провеждане на предсрочните парламентарни избори зад граница на 2 октомври 2022 г. Разкрити бяха 755 избирателни секции в 62 държави, в които гласуваха над 178 хил. наши сънародници. За изпълнението ѝ бяха ангажирани всички структури на МВнР в Централното управление и зад граница.

Министърът на външните работи постави специален акцент върху работата на служебното правителство за присъединяване на България към Шенгенското пространство и продължаването на активния диалог с Европейската комисия, Чешкото председателство и останалите държави членки на ЕС. Той отчете проведените голям брой срещи и консултации на всички нива с държавите-членки на ЕС и най-вече с резервираните страни – Нидерландия, Австрия, Швеция, както и с ключови партньори, като Германия и Франция.  В резултат беше преодоляна колебаещата се позиция на Швеция и потвърдена подкрепата от Германия и Франция. Подчертано беше и отличното взаимодействие между българските институции по този важен за държавата приоритет.

„Бяха предприети дипломатически усилия и не бе допуснато разделяне на решението за България и Румъния. Работихме в тясна координация с българските евродепутати, които предприеха редица инициативи в подкрепа на членството ни в Шенген“, заяви Николай МилковНиколай МилковНиколай Милков е роден на 10 декември 1957 г. в София.   Завършил е Френската гимназия в София,. В резултат на тези усилия беше постигнато безпрецедентно високо равнище на подкрепа, поставящо в неудобно малцинство двете колебаещи се страни, както и конкретни договорености за бъдещите.

Министър Милков определи присъединяването на страната ни към Шенген като приоритет не само за нашата страна, но и за цяла Европа.

Унгария подкрепя България за Шенген

Сред основните приоритети за МВнР бяха откроени също справянето с външнополитическите предизвикателства, породени от бушуващата война в Украйна, както и продължаващите усилия на България за изпълнение на постигнатите договорености с Република Северна Македония и Европейския съюз.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
357 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.19 | 23:18

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
Рос

2023.01.19 | 20:57

2
Ау, много грозен

2023.01.19 | 19:42

1
Тоя просра Шенген, какво има въобще да го слушаме? Уволнение.

Добави коментар

Водещи новини