Пламен Димитров (КНСБ): Хората са на ръба, не им се чака стабилизиране на властта

  • 19 януари 2023 17:40

  • 710
  • 3
Пламен Димитров (КНСБ): Хората са на ръба, не им се чака стабилизиране на властта
© Кадър: Нова телевизия
Слушай новината Слушай новината

Очевидно, че шансовете за правителство с третия мандата са минимални. Отиваме на поредни избори, което е много тежък знак. В икономически и социален план имаме много натрупани проблеми, които могат да ескалират. Това заяви президентът на КНСБ Пламен ДимитровПламен ДимитровПламен Димитров е президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„За мен беше огромна грешка приемането на удължаването на държавния бюджет за 2022 г. В момента маса системи са на ръжа на оцеляването си, дори системата на образованието. Това ще породи сериозни проблеми. Хората, които очакваха повишаване на доходите, вече губят търпение“, предупреди синдикалният лидер.

Той съобщи, че служителите на „Български пощи“ са в стачна готовност. „Заплатите на 2/3 от служителите получават до 760 лева. По подобен начин стоят нещата и във ВиК секторът. На маса места подписаните споразумение за ръст на заплатите, не се изпълняват“, заяви Димитров.

Депутати отидоха при протестиращите пред НС: Това, което се случва, е безпрецедентно!

„Хората не се интересуват от изборите. Всичко е стигнало до прага на търпимостта. На хората не им се чака да се стабилизира властта, те се чудят как да вържат двата края. Хранителните стоки са поскъпнали с 27% от миналата година, някои продукти с 50 и дори 100%. Инфлацията не е спряла, тя се забави. Служебното правителство успя да успокои много процеси, които бяха стигнали до ръба, компенсаторните мерки дадоха глътка въздух на частния сектор и т.н., но по доходите имаме едно минимално увеличение. Пак ще стигнем до този разговор със следващия служебен кабинет“, обобщи президентът на КНСБ.

„Като няма решение – ще има стачки и ефективни протести. Ако някой не намери формулата, ще се стигне до това. Нужен е спешно нов бюджет и това трябва да се знае от следващия кабинет“, каза още той.

На въпрос ще спасим ли въглищните си централи, Пламен ДимитровПламен ДимитровПламен Димитров е президент на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) заяви: „Ще ги спасим с много усилия, кураж и обща воля. За нас е много важно да има прозрачност при предоговарянето. България не е в състояние да се справи без тях. Ние няма да изпълним този план и заради нашата вътрешна сигурност и заради региона“.

„Най-притеснителното за мен от аферата „Nexo“ е, че виждаме една пирамида, отново сътворена от българи. Това дава изключително лош сигнал за България навън“, каза той.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
710 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Апостол димитров

2023.03.06 | 16:40

3
Мухльо
PaulaFox

2023.01.19 | 23:20

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

2023.01.19 | 17:54

1
Като са на ръба , да скачат

Добави коментар

Водещи новини