Парламентът ще гласува на второ четене промени в Закона за хората с увреждания, свързани с ТЕЛК

  • 19 януари 2023 07:55

  • 610
  • 1
Парламентът ще гласува на второ четене промени в Закона за хората с увреждания, свързани с ТЕЛК
© Булфото (архив)

Парламентът ще гласува на второ четене промени в Закона за хората с увреждания, които предвиждат решенията на ТЕЛК да важат до явяването на хората на комисия, за да запазят правата си и да не връщат пари. Това предвижда приетата програма за работа на депутатите през седмицата.

В нея е и второто четене на изменения в Кодекса за социално осигуряване, предложени от ДПС, според които ще се зачита за трудов стаж престоят в затвор или трудов лагер по времето на комунизма.

Депутатите ще обсъдят, отново на второ четене, промени в Закона за трудовата миграция и трудовата мобилност, свързани с т.нар. синя карта, както и изменения в Закона за кадастъра и имотния регистър.

В дневния ред е също второто гласуване на изменения в Закона за пазарите на финансови инструменти, както и първото четене на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за пътищата.

Точка в програма е първо гласуване на промени в Закона за електронното управление, както и в Закона за горите, в Закона за съдебната власт.

Депутатите се очаква да обсъдят на първо четене и Законопроект за несъстоятелност на физическите лица, внесен от Министерския съвет.

 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
610 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.19 | 10:35

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини