Ибрямов (ДПС) за Nexo: Финансова ламя е създала около себе си политически формации

  • 18 януари 2023 18:03

  • 679
  • 4
Ибрямов (ДПС) за Nexo: Финансова ламя е създала около себе си политически формации
© Nova News
Слушай новината Слушай новината

Ще се отзовем на поканата за лидерска среща и ще положим максимум усилие за създаване на правителство с третия мандат. Това каза в интервю за предаването "Денят на живо" Джейхан Ибрямов от ДПС.

Той се радва, че БСП е "узряла" и приела това, което от Движението повтарят от години: че е важно да има диалог и да тържествува държавническото мислене. "Всеки един мандат има своя шанс. Зависи кой и как го подготвя. Чухме от политическите партии предпоставени разговори", добави той и изтъкна приоритетите за България, върху които политическата класа трябва да се съредоточи: инфлация, доходи, помощи, възможности за бизнеса да разширява капацитета си, социалната ножица да бъде върви към затваряне.

Нинова: Още от утре започвам да търся лидерите на партиите за правителство

Ибрямов коментира и казуса с Nexo: "За да тръгне по нормален път политическата система в България, тя трябва да бъде изчистена от групировките, финансиращи политически партии", смята депутатът.

Той обясни и каква е целта на създадената от парламента комисия по въпроса. "Да се покаже истинското лице как финансови пирамиди, финансова ламя е създала около себе си политически формации, които консумират власт, използвайки българския гражданин по най-груб начин. Използвайки финансов ресурс, с който дори финансират терористична организация като "Хамас". Ако върнем лентата назад, ще излязат много неща. "Нексо" е в основата на това, което преди години Борисов каза: лицето Пркопиев ми предостави 5-6 министри, които аз съм назначил. Задкулисието в българската политика", коментира народният представител.

Депутатите единодушни: Временна комисия в парламента се захваща с "Nexo"

"Свободните хора никога не лъжат. Това, което чухме от Петков, за мен е притеснително: няма лошо частни компании да изнасят, по-опасното е, коато ако в тази схема има посредници, за които те са съдействали. Трябва да бъде заявено ясно пред българското общество каква е причината. Ако се окаже вярно това, че са съдействали чрез посреднически фирми, това е скандал", заяви още Ибрямов по повод статията в "Ди велт" и "Политико".

Последвайте канала на

Теодора Павлова
679 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.18 | 23:10

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
Емѝ...

2023.01.18 | 18:07

1
Пoлитичeскa лaмя e създaлa oкoлo сe6e си всякaкви фopмaции. Рaзпpeдeля пopциитe и въpти o6pъчитe и тaкa вeчe 30 гoдини сpeщy кoнститyциятa нa Бългapия. Дoкoгa?
Емѝ...

2023.01.18 | 20:35

3
Долното, аз съм противник на ДПС отпреди ти да си бил яйцеклетка в ташаците на макя си.

2023.01.18 | 19:45

2
Катарзис ли преживя?

Добави коментар

Водещи новини