Началникът на отбраната участва в първото за тази година заседание на Военния комитет на НАТО в Брюксел

  • 18 януари 2023 11:53

  • 271
  • 1
Началникът на отбраната участва в първото за тази година заседание на Военния комитет на НАТО в Брюксел
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участва в първото за тази година заседание на Военния комитет на НАТО, което се провежда на 18-и и 19 януари в Брюксел. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

По време на форума ще бъдат обсъдени актуални теми, свързани с етапите от развитието, прилагането и адаптирането на различни ключови стратегически документи по изграждането и укрепването на способностите за възпиране и отбрана на Алианса.

Ще бъде обсъдена и ситуацията в Украйна, възможностите за оказване на подкрепа на украинските въоръжени сили и негативното влияние на войната върху обстановката по сигурността в Черноморския регион и по Източния фланг на НАТО. Тема на разговори ще бъде текущото състояние и бъдещото развитие на мисиите и операциите на Алианса в Косово и Ирак.

Намирането и постигането на баланс между изграждането на необходимите способности и ресурсите за отбраната ще бъде акцент в планираните дискусии. Участниците ще обсъдят и отражението на повишените разходи за отбрана върху синхронизирането на националните и регионални планове със съюзните такива.

Адм. Емил Ефтимов: Ще разширим обхвата на военните учения

Срещата на Военния комитет ще бъде председателствана от председателя му адмирал Роб Бауер. На нея ще присъстват началниците на отбраната на страните членки на Алианса и техните колеги от Финландия и Швеция.

През първата сесия от втория ден министрите на отбраната ще се срещнат с оперативните си партньори в КейФОР – Армения, Австрия, Финландия, Ирландия, Молдова, Швеция, Швейцария и Украйна. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
271 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.18 | 15:35

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини