Янев за третия мандат: 12 депутати трудно щяха да бъдат чути от другите в НС

  • 18 януари 2023 08:45

  • 699
  • 4
Янев за третия мандат: 12 депутати трудно щяха да бъдат чути от другите в НС
© Булфото (архив)

Всеки ход, който е направен, и всяко решение, което вече е взето, са правилни. Не е полезно да се връщаме назад и да разсъждаваме. Това заяви пред БТВ председателят на „Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но“ Стефан Янев относно третия мандат, който отиде при БСП.

„Сега е необходимо да участваме в диалог и да търсим решение“, посочи той и отказа да коментира дали Румен Радев е бил повлиян от скандала с „Нексо“.

„Това, че „Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но“ е създал среда за диалог, не означава, че сме били вторачени в третия мандат. Реалността е такава, че една парламентарна група с 12 депутати трудно би могла да говори по определени политики и те да бъдат чути от другите партии. Разбира се, го правим, но вариантите за този мандат бяха няколко“, коментира Янев.

Стефан Янев се обяви за коалиционно правителство, готов е за премиер

„През последните месеци се промени публичното говорене. Диалогът и лидерските срещи са тема, която съм поставил още в началото на 48-ото Народно събрание, но виждаме, че сега е избран вариантът да се говори през медиите, а това носи усещането, че нещо се е променило“, каза още той.

Според него лидерската среща няма за цел да реши всички въпроси, а да определи основните насоки на бъдещия разговор и да провери какви са нагласите и до колко може да се разчита на сформиране на мнозинство.

Лидерът на „Български възходБългарски възход„Български възход“ се самоопределя като националноконсервативна политическа партия, но“ посочи, че и този път е важно да има коалиционно споразумение и уточни, че все още партията му няма покана за среща.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
699 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.01.18 | 22:14

4
Пореден Измамник.
PaulaFox

2023.01.18 | 15:42

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

2023.01.18 | 10:28

2
da bre natovski bokluk sas 12 deputata ne mioje no vij sas 24 deputata moje smeshnik si ti natovska sluga

2023.01.18 | 09:21

1
къф беше тоя

Добави коментар

Водещи новини