Политолог: Нереализиран мандат ще е по-малка щета за БСП от договорки за кабинет на всяка цена

  • 17 януари 2023 15:58

  • 566
  • 5
Политолог: Нереализиран мандат ще е по-малка щета за БСП от договорки за кабинет на всяка цена
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Изборът на президента за третия мандат за съставяне на правителство беше 1 от 3.  Мисля, че се спря на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не заради някакви по-особени симпатии или рационални аргументи, а защото тази партия е относително по-прогнозируема в своите възможности и в това което ще прави. Това коментира пред БНР политическият анализатор Живко Георгиев.

По думите му, "Демократична България" щеше да има шанс положително да изконсумира третия мандат при условие, че досегашните опити - от страна на ГЕРБ по-специално, да хвърля мостове към тази политическа сила не бяха съпровождани паралелно и с атаки.

„Това, че и от "Възраждане" и от "ДПС" заявиха готовност за съставяне на правителство, ако им бъде връчен мандат, е чиста реторика, и то предизборна. Смятам, че на който и да беше връчен третият мандат, вървим към предсрочни избори“, каза още Георгиев.

Социолог: Абдикирането на партиите от управлението е като филма „Спасяването на редник Радев“

Според него от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще се опитат да демонстрират отговорно поведение - нещо, което е важно поне за част от електората им. Но ако третият мандат не бъде реализиран, щетата би била по-малка за партията, отколкото ако се правят договорки, за да се състави кабинет на всяка цена.

„За БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е е важно как ще отиграят шанса, който им се дава, защото зреят много леви политически проекти - подчерта Живко Георгиев. - Чудеса не могат да се случат. Опит за фундаментална смяна на изборната система, например да заимстваме от екзотичната гръцка, няма да има успех. Президентска република също не е решение за страна като нашата.“

Последвайте канала на

Мая Йорданова
566 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2023.01.17 | 18:45

5
Нинова можеш да направиш кабинет но със премиер гн Кирил Петков и Асен Василев на финансиите.
Анонимен

2023.01.17 | 17:41

4
Петков и Василев от ПП къде са гледали като подписвали затварянето на ТЕЦ-овете?
Анонимен

2023.01.17 | 17:40

3
Петков и Василев от ПП къде са гледали като подписвали затварянето на ТЕЦ-овете?
Прожектор

2023.01.17 | 17:02

2
По Конституция главната задача на едно служебно правителство е да подготви провеждане на парламентарни избори с цел страната да има редовно правителство. Наглостта на самозабравилия се Радев вече няма граници. Не само защото забавя както му изнася на него връчването на мандатите и защото упорито връчва третия мандат на партия, която очевидно не е в състояние да състави редовно правителство. Но, забележете, какви са критериите на Президентството за избор на мандатоносител - да излъчи правителство, което "да следвало политиката на служебното му правителство" т.е. едноличната политика на президента ?!?"
PaulaFox

2023.01.17 | 16:04

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини