СОС ще обсъжда и гласува исковете на двете родилки с разменени бебета към болница "Шейново"

  • 17 януари 2023 10:44

  • 368
  • 1
СОС ще обсъжда и гласува исковете на двете родилки с разменени бебета към болница "Шейново"
© Novini.bg/Canva

Обезщетение в размер на 600 000 лева искат двете родилки, които през септември напуснаха АГ-болница “Шейново” с разменени бебета. Родителите на двете деца отправят предложение до лечебното заведение за доброволно решаване на спора. Искът е за причинени неимуществени вреди.

След като внесат исковете си в болницата, те ще трябва да се обсъждат и гласуват от Столичния общински съвет, а ако предложението не бъде одобрено предстои съдебно решение.

Антон Койчев - председател на комисията по здравеопазване към СОС пред БНТ:

"Не здравната комисия и не Общинският съвет решават моментално какъв ще е размера на това обезщетение, дали то ще се изплати или не. Предстоят съдебни процедури. След като има произнасяне на компетентния орган - съда, едва тогава ние можем да дадем своето разрешение на дружеството да изплати съответната компенсация. Семействата са в правото си да искат обезщетение, но нека да не останат с впечатление, че това е една процедура, която просто ей така може да стане от днес за утре".

Обезщетенията на семействата на разменените бебета ще бъдат осигурени от бюджета на София

Последвайте канала на

Радина Лазарова
368 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.17 | 12:03

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини