Председателят на СОС: Борис Бонев има фиксация да бъде кмет на всяка цена

  • 16 януари 2023 20:55

  • 964
  • 3
Председателят на СОС: Борис Бонев има фиксация да бъде кмет на всяка цена
©
Слушай новината Слушай новината

"От "Спаси София" винаги са се държали като партия с очевидна политическа амбиция. Това е легитимният начин да се носи отговорност. Поздравявам колегите за проявеното мъжество - не просто да показват проблемите и да ги обличаме в колажи и снимки, а да търсят решения. Всеки съмишленик или който иска да помогне на софиянци, е добре дошъл", заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в студиото на "Денят ON AIR".

Той изрази надежда личната вражда на Борис Бонев към него да приключи. И уточни, че тя не е от полза за софиянци, за които е важно СОС да осигурява нужното финансиране за проекти.

"Тази фиксация на Бонев е функция от друга - да бъде кмет на всяка цена. Не мога да приема личната вражда като кауза в политиката. Да се замеряме с общи приказки по студиата е лесно, но какво следва след като си тръгнем от съответното студио. Каза, че подготвя на софиянци шокова терапия, аз държа да получим отговори каква шокова терапия да очакваме, достатъчно кризи преживяхме. Другото са лични амбиции, подскачане на две петлета, аз не желая да участвам в това", заяви Георгиев.

Председателят на СОС: Вдигнал съм жълт картон на ръководството на ЦГМ

Пред Bulgaria ON AIR председателят на СОС обясни и промените в начина на таксуване на пътниците в градския транспорт. Новите тарифи, според него, са справедливи, а е грешка на ЦГМ това, че промените хванаха софиянци неподготвени.

"Вдигнах жълт картон на ръководството на ЦГМ. Те имаха половин година за разяснителна кампания, за да знаем наизуст сега как валидацията се прави. Отговорната позиция е да не затрудняваме гражданите, две малки камъчета са напът да обърнат колата, което няма да го позволя. 36 000 софиянци не са съгласни с преценката на СОС за закриването на едномесечните карти, затова първи реагирах", заяви Георгиев. 

Председателят на местния парламент посочи, че за първите 10 дни на годината са закупени 350 000 билета за пътуване за време за 30 и 60 минути. А през 2022 г. с електронни билети са платени 7,5 млн. пътувания.

Гостът не се притеснява от проверката на жълтите павета и на "Графа", които служебният министър на регионалното министерство възложи.

"СОС не се занимава с ремонти, 57 са проверките на "Графа", 58-ата няма да е най-полезната, но няма да навреди. Всяка проверка е добре дошла, но е важно да не се използва за отмъщения. Нека да гледаме какво се върши, а не да слушаме какво се говори", призова Георгиев.

И посочи, че ремонтът на паветата струва 240 00 лв., като до момента не са пратени никакви суми по договора. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
964 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
питайте тиквата

2023.01.17 | 05:31

3
каква амбиция има гнойното педалче гейорг, наследникът на овен, крадлива твар от същата кочина, която произведе юрданка крадлата.
PaulaFox

2023.01.17 | 00:27

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

2023.01.16 | 22:04

1
Направете го кмет на Бусманци и да миряса.

Добави коментар

Водещи новини