Христо Проданов (БСП): Ако няма критичен брой партии за правителство, веднага връщаме мандата

  • 16 януари 2023 18:43

  • 348
  • 4
Христо Проданов (БСП): Ако няма критичен брой партии за правителство, веднага връщаме мандата
© БНТ

Заявяваме отговорно, че ще направим всичко, което е по нашите сили, да се търси политическо съгласие по теми, които са важни за България, в опит да се състави правителство. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ членът на Изпълнителното бюро на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Христо ПродановХристо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и управител на заведения за по повод връчения от президента Радев на "червените" трети проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Приемаме този мандат като мандат, който се дава на парламента, на политическите сили. Очевидно е, че ще бъде трудно, но ще се отнесем изключително отговорно в ролята си на мандатоносител в опит да съставим правителство, заяви Проданов.

В сряда ще съберем Националния съвет, ще решим с кои политически сили да водим разговори и какви да са те, след това ще инициираме тези разговори, за да видим дали е възможно да се състави правителство с третия кризисен мандат или отиваме на избори. Страхувам се, че на следващи избори картината ще бъде почти същата, а и местните избори ще са по-близо, посочи социалистът.

Нинова призова за разум и спокойствие и обяви: Ще се опитаме да помирим партиите

Ситуацията е много сложна, но обещава да стане още по-сложна, ако няма правителство, подчерта той.

Има риск Планът за възстановяване и устойчивост да бъде оставан настрана и да не получим нито едно евро. Има и редица други въпроси, които ще поставим на следващите разговори. По-честно е тази среща да бъде в общ формат и да обсъдим с останалите партии искаме ли да има правителство или не. Ако има критичен брой партии, които мислят като нас, идва втората стъпка – да разговаряме за това, което ни събира. Ако има воля на масата на преговори, може да се постигне съставяне на правителство с ясни български национални приоритети. Ако видим, че няма този критичен брой партии, не възнамеряваме да бавим мандата и ще го върнем веднага. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е няма да служи за изтривалка на някого, каза още Христо ПродановХристо ПродановХристо Проданов е Магистър по Индустриален Мениджмън. Собственик и управител на заведения за.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
348 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.17 | 00:28

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
Импекси,Импекси мой крадливи ръчички

2023.01.16 | 19:28

3
И какво чакате??Връщайте го още утре!! Импекс БСП ООД премиер НЯМА да има
И

2023.01.16 | 19:13

2
Още ли не сте го върнали кадливи комунисти ?
Име

2023.01.16 | 19:01

1
Нямаи да има долни предатели на мафията вън от България просяци долни

Добави коментар

Водещи новини