Аврамова: Магистралите и скоростни пътища в България са жертва на политически амбиции

  • 16 януари 2023 14:30

  • 418
  • 1
Аврамова: Магистралите и скоростни пътища в България са жертва на политически амбиции
© Булфото (архив)

„Темата за строителството на магистрали и скоростни пътища в България се използва с една единствена цел – „политически опорки за някои, желаещи политическата власт в държавата“, обяви днес във Враца бившият регионален министър и народен представител инж. Петя АврамоваПетя АврамоваПетя Аврамова е родена във Враца на 29 май 1963 г. Била е народен представител от 42-то Народно.

„За всички вече е ясно че магистралите и скоростните пътища станаха жертва на политически амбиции. Две години не се решават проблеми, а се създават проблеми по тази тема“.

Аврамова обясни, че в българското законодателство има ясно разписани текстове какво се предприема при констатиране на „незаконно строителство“ – най-често използвания израз, когато стане дума за магистрали и пътища . „Много удобно през последните две години никой от тези, които управляваха Министерството на регионалното развитие, не предприе тези, разписани от закона, действия. Напротив, темата при всички избори започваше да се коментира отново и отново. По същата причина, казва инж. Аврамова – тази тема да стои в дневния ред на всяка предизборна кампания, са били забавени и отчуждителните процедури, и издаването на разрешение за строеж за участъци от пътя Видин – Ботевград и следващите лотове на магистрала „Хемус“."

„Когато се съчиняват лъжи и интриги, и когато това ти е заниманието в министерството, е естествено да бъде изпуснато решаването на проблемите“, смята бившият министър на регионалното развитие.

„Ние все още очакваме да бъде изготвен подробен устройствен план, разширен идеен проект и за околовръстния път на Враца, който трябва да стане четирилентов и също е част от скоростния път Видин – Ботевград. Дори не чуваме някой да говори по тази тема, а заданието за проектирането му беше готово още април 2021 г., преди ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да приключи своя мандат“, обясни още инж. Аврамова.

Атанасова: Очаквах, че след това злополучно 7-месечно управление от ПП са натрупали опит

Тя коментира и настоящата политическа обстановка. „Решението на президента да връчи третия мандат на БСП е последен шанс за формиране на правителство в рамките на този парламент“. По думите й има решение на конгреса, което забранява подкрепа за мандат на БСП, но ръководните органи на партията, Изпълнителната комисия, ще дадат специално изявление по темата. „Парламентарните избори са процес, който трябва да доведе до управление на държавата. Ние отстъпихме, предложихме правителство, което е равно отдалечено от всички, с министър-предстедател проф. Габровски, който е безспорен авторитет. Смятаме, че заедно с експертите, които бяха предложени, щяха да бъдат едно успешно правителството на България.  Вероятно друго правителство в рамките на този парламент няма да има“, каза още инж. Аврамова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
418 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.16 | 18:27

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076

Добави коментар

Водещи новини