Акад. Денков: Nexo не е финансирала никаква кампания на "Продължаваме промяната"

  • 16 януари 2023 13:40

  • 455
  • 4
Акад. Денков: Nexo не е финансирала никаква кампания на "Продължаваме промяната"
© Булфото (архив)

Гост на „Опорни хора“ бе акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С – народен представител от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" и кандидат за министър-председател на ПП.

По повод големия скандал с "Нексо" и обвинението от ГЕРБ, че предизборната кампания на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" е финансирана с пари от „Нексо“, гостът заяви:

 "От гледна точка на потенциални връзки от страна на „Нексо“ към "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" аз направих проверка на фактите и отговорът е категорично „не, никаква кампания не е финансирана от "Нексо" по никакъв начин.“ Второ, говорих с Асен Василев и той каза, че не познава тези хора и няма нищо общо с тях. Говорих и с Настимир Ананиев и той каза, че от 2021-ва година нямат нищо общо с г-н Тренчев, като съдружества и никога не са имали обща дейност, така че, това е поредната порция от опити да бъдат окрадени всички, доколкото е възможно. Всъщност се вижда много ясно каква е картината. Това беше първото ми изказване в Народното събрание, когато се обърнах в залата и казах „Аз мислех, че сме дошли да вършим работа, но виждам, че целта е да се клеветят хората и да се окалват едни други. Ако с това ще се занимаваме, няма да свършим работа.“

На въпрос, дали акад. Денков е говорил с г-н Ракшиев, защото той е бил част от управлението на „Нексо“, депутатът заяви:

"Аз не го познавам лично, но видях какво е казал. Оказа се, че информацията е изкривена и целта е да се покажат някакви несъществуващи връзки. Той никога не е бил в управлението, а е бил свързан с продажби и е създавал офис там, но това е приключило през 2021-ва година. Нито има финансиране, нито връзка с тези хора. Всеки един, който беше споменат, всъщност има право да си търси правата и както разбрахме, г-н Ананиев каза, че ще ги постави в съда. Всичко това е кална кампания", категоричен е акад. Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

Ангова (ПП) за случая Nexo: "Борисовки”

Последвайте канала на

Радина Лазарова
455 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.16 | 18:30

4
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Goo-gl.me/id389076
123

2023.01.16 | 14:42

3
NEXO не, само нейните служители. Но това е друга тема нали ШАРЛАТАНИНО.
Не говори глупости.

2023.01.16 | 14:15

2
Хайде , стига бе! вие искахте да предадете цялата държава /БНБ/ в ръцете на NEXO

2023.01.16 | 13:51

1
ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА ХЕЙ , НЕ СМЕ ТОЛКОВА ГЛУПАВИ ...СМЕНИ ПОДХОДА ...ЩЕ СЕ "ХЛЪЗНЕШ " ПО НЕЩО МИРИЗЛИВО .....

Добави коментар

Водещи новини